Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ

Το περιοδικό ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ εκδίδεται από τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΤΥΑ ΣΑΪ και αποτελεί την Ελληνική έκδοση του περιοδικού SANATHANA SARATHI (που στην κυριολεξία σημαίνει Αιώνιος Ηνίοχος) και το οποίο εκδίδεται από το SRI SATHYA SAI SADHANA TRUST - PUBLICATIONS DIVISION.

Ο Αιώνιος Ηνίοχος είναι αφιερωμένος στην ηθική και πνευματική ανύψωση του ανθρώπου μέσα από την Αλήθεια, την Αγάπη, την Ειρήνη, την Αρετή και τη Μη-βία. Περιέχει ομιλίες και συνεντεύξεις του Σάτυα Σάι Μπάμπα, θέματα σχετικά με τη ζωή και τη δράση του Μπάμπα καθώς και του Οργανισμού Σάτυα Σάι ανά τον κόσμο.

Πρωτοκυκλοφόρησε το 1958 με εκδότη και αρχισυντάκτη τον βιογράφο του Μπάμπα, Ν. Καστούρι. Στα εγκαίνια, 16 Φεβρουαρίου, Μάχα-Σιβαράτρι, ο Μπάμπα είπε τα εξής:

Από σήμερα, ο Αιώνιος Ηνίοχος θα οδηγεί τους θεματοφύλακες της Αλήθειας, που είναι οι Βέδες και οι Ιερές Γραφές όλων των θρησκειών, στη νίκη ενάντια στις δυνάμεις της ιδιοτέλειας, της αδικίας, του ψεύδους, της ανηθικότητας και της βίας. Αυτός είναι ο λόγος της γέννησής του. Αυτός ο Ηνίοχος θα αγωνιστεί προκειμένου να εδραιώσει την ειρήνη και την ευημερία σε όλο τον κόσμο. Είναι προορισμένος να ηχεί τον παιάνα του θριάμβου και να εξαπλώνει σε όλη την ανθρωπότητα χαρά κι ευδαιμονία.

Στο βιβλίο του Loving God, σελίδες 251-258, ο Καστούρι περιγράφει τη γέννηση του Αιώνιου Ηνίοχου, άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ελληνικό τεύχος του Οκτωβρίου 2012, σελ.45.

Όσοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν συνδρομητές, μπορούν να καταθέσουν το ποσό των 27€ ή των 14€ για ετήσια ή εξάμηνη συνδρομή, αντίστοιχα, στην EUROBANK - Αριθμός Λογαριασμού 0026.030507.0200363632 σημειώνοντας απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο τους στο καταθετήριο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον: Βασίλη Αντωνιάδη, Λεβέδου 5-7, 161 21 Καισαριανή, τηλ. 211 71 00 727.

Από το τεύχος του Ιουλίου 2011 ο Αιώνιος Ηνίοχος είναι κοντά σας και σε ηλεκτρονική μορφή:

2011 2012 2013  2014  2015
  Ιανουάριος Ιανουάριος Ιανουάριος Ιανουάριος
  Φεβρουάριος Φεβρουάριος  Φεβρουάριος Φεβρουάριος
  Μάρτιος Μάρτιος Μάρτιος  
  Απρίλιος Απρίλιος Απρίλιος  
  Μάιος Μάιος  Μάιος  
  Ιούνιος Ιούνιος  Ιούνιος  
Ιούλιος Ιούλιος Ιούλιος Ιούλιος  
Αύγουστος Αύγουστος Αύγουστος Αύγουστος  
Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος Σεπτέμβριος  
Οκτώβριος Οκτώβριος Οκτώβριος Οκτώβριος  
Νοέμβριος Νοέμβριος Νοέμβριος Νοέμβριος  
Δεκέμβριος Δεκέμβριος Δεκέμβριος Δεκέμβριος