Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

 • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
  Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
  τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
  Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

 •  
  Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
  Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
  Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
  Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

27 Ιανουαρίου 2022

Ο Μαρκαντέγια κράτησε σφιχτά το Σίβαλίνγκα  (το σύμβολο του Σίβα) και έτσι, η θηλιά του Γιάμα (του θεού του θανάτου) έδεσε μαζί με αυτόν και τον Σίβα· αυτός ήταν ο λόγος που το αγόρι σώθηκε. Η ιστορία αυτή σας διδάσκει να είστε πάντα σε επαφή με τον Θεό, γιατί δεν ξέρετε πότε ο θάνατος θα σας ρίξει τη θηλιά του. Προσκολληθείτε στον Ύψιστο, επικαλεστείτε Τον με οποιοδήποτε όνομα, συλλάβετε Τον με οποιαδήποτε μορφή. Αλλά να θυμάστε, χωρίς σωστή και δίκαια συμπεριφορά δεν μπορείτε να Τον φθάσετε. Μην παρασύρεστε στους παράδρομους, μείνετε στη λεωφόρο. Αν υποκύψετε σε κατώτερες σκέψεις, θα χάσετε την Οικουμενική Θεία Αρχή. Γνωρίστε τα μέσα για να εξαγνιστείτε και να κερδίσετε τη Χάρη του Θεού, με τη βοήθεια εκείνων που γνωρίζουν και έχουν θέσει τη γνώση τους σε εφαρμογή. Μην απελπίζεστε, μη διστάζετε. Η Χάρη του Θεού μπορεί να σβήσει το παρελθόν και η επαρκής προσπάθεια, η καλή συντροφιά και οι σωστές πρακτικές μπορούν να σας εξασφαλίσουν την ευτυχία.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε την 1η Απριλίου 1965

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Εκδόθηκε το βιβλίο

Εκδόθηκε το βιβλίο "Εξαγνίζοντας την Καρδιά"

2021-11-18 13:02:07

Μία προσφορά για τα 96α Γενέθλια του Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα
Διαβάστε περισσότερα
Διεθνή Διαδικτυακά Προγράμματα 2021

Διεθνή Διαδικτυακά Προγράμματα 2021

2021-01-22 21:12:53

Εορτασμός Χριστουγέννων: Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 7:00 μμ.
Διαβάστε περισσότερα