Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

23 Απριλίου 2024

Η ευημερία και ο πλούτος είναι βραχύβια. Τα αξιώματα και η εξουσία είναι προσωρινά. Η πνοή ζωής είναι μια φλόγα που τρεμοπαίζει στον άνεμο. Τα νιάτα είναι ένα τριήμερο πανηγύρι. Οι απολαύσεις και τα αποκτήματα είναι δεσμά θλίψης. Γνωρίζοντας αυτό, εάν ο άνθρωπος αφιερώσει αυτόν τον περιορισμένο χρόνο ζωής στην υπηρεσία του Κυρίου, τότε είναι πράγματι ευλογημένος.

Ζητήστε καταφύγιο στα Πόδια του Κυρίου πριν ακόμη πετάξει η πνοή ζωής από το κλουβί του σώματος. Αυτό το κλουβί είναι ανοιχτό! Ανά πάσα στιγμή, το πουλί μπορεί να πετάξει μακριά, έξω απ’ αυτό. Αυτό είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός. Οι αδαείς δεν το συνειδητοποιούν. Χτυπούν τα τύμπανά τους και διακηρύσσουν περήφανα πόσο πλούσιοι ή πόσο ευτυχισμένοι είναι, περιτριγυρισμένοι από γιους και εγγόνια.

Αλίμονο! Αυτό το φυσικό σώμα, που τρέφετε και φροντίζετε τόσο προσεκτικά από τη γέννηση του, φθείρεται και πεθαίνει! Τι να πούμε λοιπόν για εκείνους που νιώθουν και τα άλλα πράγματα ως δικά τους; Το «δικό μου» δεν είναι παρά μια αυταπάτη ενός τρελού νου. Όλα είναι ψέματα, παροδικά, κάστρα στον αέρα, δημιουργήματα ενός ονείρου. Συλλογιστείτε αυτή την Αλήθεια. Πλησιάστε τον Θεό και δοξάστε Τον. Αυτό μόνο μπορεί να σας προσφέρει μόνιμη χαρά!

- Μπάμπα, Sathya Sai Speaks, Vol 6, Ch 38

 

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα