Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Ευρωπαϊκή Πνευματική Κατασκήνωση

Σάι Πρέμα, 29 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2016

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία, η πνευματική κατασκήνωση στο Σάι Πρέμα, από 29/7 - 7/8/16. Συμμετείχαν 37 άτομα, από 7 Ευρωπαϊκές χώρες. Κάντε κλικ στον σύνδεσμο για να δείτε ένα μικρό βίντεο και δηλώστε συμμετοχή για του χρόνου! Παρακάτω παρατίθεται μια αναφορά:

5η Ευρωπαϊκή Πνευματική Κατασκήνωση

(5th European Sadhana Camp)

ΣΑΪ - ΝΑ ΚΟΙΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ (SAI - See Always Inside)

Σάι Πρέμα, Ελλάδα

29 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2016

Η πέμπτη Ευρωπαϊκή Πνευματική Κατασκήνωση έγινε στο Σάι Πρέμα και διήρκεσε από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου. Οργανώθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Σάτυα Σάι. Συμμετείχαν 37 άτομα από εφτά Ευρωπαϊκές  χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Το θέμα της Κατασκήνωσης ήταν «Να βλέπεις συνεχώς μέσα σου!» Οι μέρες έμοιαζαν με σκαλοπάτια  που οδηγούσαν στην συνειδητοποίηση της ταυτότητας του ανθρώπου: «Ποιος είμαι;»

Μετά το Όμκαρα και το Σουμπραμπάταμ, ακουγόταν η Προσευχή του Κυρίου σε διάφορες γλώσσες, υπογραμμίζοντας έτσι την διεθνή και διαπολιτιστική ατμόσφαιρα της Κατασκήνωσης. Μετά από τα λατρευτικά τραγούδια ακολουθούσε η Σκέψη της Ημέρας, ώστε όλοι κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων της ημέρας να διαλογίζονται πάνω σ` αυτήν. Το μήνυμα της πρώτης ημέρας ήταν σαν ένα καλωσόρισμα του Σουάμι και δήλωνε:

«Πρέπει να ασχοληθείτε δυναμικά με πνευματικές ασκήσεις, ώστε να φωτίσετε τον νου σας και να ακτινοβολείτε χαρίζοντας φως σε όλους όσοι βρίσκονται κοντά  σας!» (Σκέψη της Ημέρας, 30.07.16)

Οι ασκήσεις γιόγκα που ακολουθούσαν, ολοκλήρωναν το πρωινό πρόγραμμα κατά τέλεια ισορροπημένο τρόπο, ώστε να μπορέσει να κρατηθεί τόσο το σώμα όσο και ο νους και το πνεύμα σε καλή κατάσταση. Το κολύμπι μετά το πρωινό στα δροσερά νερά του Αιγαίου, έφερνε χαλάρωση και χαρά σε όλους.

Τα απογευματινά σεμινάρια ήταν προετοιμασμένα με μεγάλη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα από τις ομάδες των διαφόρων χωρών. Τα ποικίλα θέματα βοηθούσαν τους πνευματικούς αναζητητές να εμβαθύνουν όλο και περισσότερο στο θέμα της Κατασκήνωσης «Να βλέπεις συνεχώς μέσα σου!» Οι ομάδες εργάστηκαν με τόσο μεγάλη αρμονία και ενθουσιασμό που σταδιακά όλοι οι συμμετέχοντες βίωναν τη συνειδητότητα της Ενότητας και της Αγάπης. Η ημέρα της σιωπής και της νηστείας που συνοδεύτηκε με τραγούδια και μπάτζανς, έδωσε σε όλους την ευκαιρία να βρεθούν περισσότερο με τον εαυτό τους, να νιώσουν μέσα τους την Θεϊκή Παρουσία.

Την προτελευταία ημέρα, οι αναζητητές καθώς έβλεπαν το ηλιοβασίλεμα πίσω από τον βράχο όπου είχε κτιστεί στα αρχαία χρόνια ο Ναός του Ποσειδώνα, βιώσαν την ενότητα με τον Θεό μέσα από την ομορφιά της φύσης. Κάτω από τον έναστρο ουρανό άκουσαν τον Ελληνικό μύθο που διηγείται από πού πήρε το όνομα του το Αιγαίο Πέλαγος. Η διήγηση  μας εντυπωσίασε και μας εξύψωσε πνευματικά.

Την  τελευταία  μέρα, οι αναζητητές πλημμύρισαν από αισθήματα χαράς, ικανοποίησης, ευτυχίας, ευγνωμοσύνης και αγάπης για τον Θεϊκό Διδάσκαλο Σάι και για τους Έλληνες πιστούς, οι οποίοι έκαναν πραγματικότητα με τόσο μεγάλη αγάπη και εγκάρδια φιλοξενία αυτό το πνευματικό ταξίδι που οδηγεί στον εσώτερο εαυτό.

Την τελευταία βραδιά η Ελληνική μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί ενέπνευσαν τους παρευρισκόμενους και τους κατευχαρίστησαν. Πόσο υπέροχο ήταν το συναίσθημα της ενότητας που εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς και που μας κάνει να ξεχνάμε το νου και να βιώνουμε ότι Έκαμ Έβα Αντβιτίγιαμ Μπράμα, «Υπάρχει μόνον Ένα χωρίς δεύτερο, ο Θεός»!

Τούτο το ταξίδι, το γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό, μας ενέπνευσε όλους να προχωρήσουμε στο πνευματικό μονοπάτι. Και την ώρα του αποχαιρετισμού, οι συμμετέχοντες υπόσχονταν ο ένας στον άλλον να παραστούν και την επόμενη χρονιά στην Κατασκήνωση για Σάντανα στο Σάι Πρέμα…