Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Προσφορά Ανιδιοτελούς Υπηρεσίας

Ο Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι έχει αναπτύξει διάφορα προγράμματα υπηρεσίας στη χώρα μας, παρέχοντας τακτικά τροφή και ρουχισμό σε άστεγους, μοναχικά άτομα, φτωχές οικογένειες και έχει σε εξέλιξη πρόγραμμα δωρεάν ιατροφαρμακευτικής παρακολούθησης και περίθαλψης. Ομάδες του Οργανισμού με την αγάπη και τη στοργή τους ψυχαγωγούν και ενθαρρύνουν άτομα που ζουν σε δημόσια ιδρύματα πρόνοιας και χρόνιων παθήσεων, με τα οποία έχουν δημιουργηθεί δεσμοί καρδιάς.

Εθελοντές επισκέπτονται τακτικά φτωχές οικογένειες στο Πέραμα και στο κέντρο της Αθήνας και προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Εδώ μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δραστηριότητες του 1ου τριμήνου του 2011 και τις δραστηριότητες του τελευταίου τετραμήνου του 2011. Μπορείτε επίσης να δείτε "βίντεο κλιπ" από την υπηρεσία που έγινε στο Πέραμα: στις 12 Φεβρουαρίου 2011, στις 2 Απριλίου 2011, στις 7 Μαίου 2011 και τον Δεκέμβριο 2011. Διαβάστε επίσης τα άρθρα: Το Ίαμα της Αγάπης (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων, 19/5/2013) και Serve the Planet (Εκδηλώσεις Υπηρεσίας ανα την Ελλάδα, που έγιναν στις 20 Οκτωβρίου 2013). Για τις δραστηριότητες υπηρεσίας μπορεί κανείς να ενημερώνεται από το μηνιαίο περιοδικό Αιώνιος Ηνίοχος.

Για την προσφορά υπηρεσίας σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν οι εξής σύνδεσμοι: Sathya Sai Universe (εδώ μπορεί να δει κανείς δημοσιεύσεις για την υπηρεσία στην Ελλάδα), Sathya Sai Humanitarian Relief και Sai Love in Action. Ο Ελληνικός Οργανισμός συμμετείχε επίσης ενεργά σε διεθνή προγράμματα βοήθειας στη Σερβία, στο Ιράκ, στις χώρες που επλήγησαν από το τσουνάμι και αλλού.

Ο Σάι Μπάμπα λέει: «Αν ένα κύμα ανιδιοτελούς υπηρεσίας κατακλύσει την ανθρωπότητα, παρασύρονταςτον καθένα στον ενθουσιασμό της, θα μπορέσει να διαλύσειτα βουνά του μίσους και της πλεονεξίας που την μαστίζουν». Λέει ακόμα:

«Υπηρετώντας χωρίς ιδιοτελή κίνητρα αυτούς που χρειάζονται βοήθεια, υπηρετείτετο Θεό γιατί η ανθρωπότητα είναι μία οικογένεια».

Η ανιδιοτελής υπηρεσία είναι πνευματική πειθαρχία, είναι αγάπη στην πράξη προς όλη τη φύση και ιδιαίτερα προς τον άνθρωπο. Η προσφορά υπηρεσίας αποβλέπει στο να βελτιώσει την φυσική και ψυχολογική κατάσταση αυτών που έχουν ανάγκεςχωρίς αυτός που την προσφέρει να έχει καμία σκοπιμότητα. Όταν η πράξη επιτελείται με μη εγωιστικά κίνητρα τότε είναι ιερή.

Ο Μπάμπα λέει: «Ποιον νομίζετε ότι βοηθάτε;Σε σας τους ίδιους παρέχετε υπηρεσία, για να απαλλαγείτε από το εγωισμό σας, να αντιληφθείτε το θεϊκό πυρήνα της ύπαρξης σας και να βρείτε την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι». Μη μιλάτε για το Θεό στους πεινασμένους και τους κατατρεγμένους. Δώστε τους τροφή, φροντίστε να βρείτε τρόπους να καλύψετε τις ανάγκες που έχουν, την πείνα, την αρρώστια, τον αναλφαβητισμό και μετά τους μιλάτε για την ψυχή».

Λέει επίσης: "Η ζωή Μου είναι το Μήνυμά Μου". Και η ζωή του είναι μια συνεχής ροή Αγάπης που γνωρίζει μόνο να δίνει. Να δίνει με τέτοια αφοσίωση σαν το κάθε τι και ο καθένας να είναι κάτι μοναδικό και πολύτιμο για εκείνον. Μέσα απ` αυτή τη συνεχή ροή Αγάπης ο Μπάμπα επιτυγχάνει την διεύρυνση της συνειδητότητας χιλιάδων ανθρώπων. Και αυτό το τελευταίο είναι τελικά το πιο θαυμαστό κοινωνικό του έργο!