Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων, 17 Δεκεμβρίου 2017

Την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε μια αξιομνημόνευτη γιορτή στο Ίδρυμα Χρονίων Παθήσεων της Αγίας Βαρβάρας.

Μέλη του Οργανισμού Σάτυα Σάι παρακινούμενοι από το αίσθημα της προσφοράς και της αγάπης οργάνωσαν για άλλη μια φορά μια πολύ ευχάριστη εκδήλωση που συμπεριελάμβανε τραγούδι και χορό. Σε όλους ανεξαιρέτως είχαν ανατεθεί αρμοδιότητες ώστε να μη λείψει τίποτε από κανέναν ασθενή. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχαν εκείνοι που είχαν αναλάβει να προσφέρουν χυμό και φαγητό, εκείνοι που φρόντισαν για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό και άλλοι που βοηθούσαν να μεταφερθούν οι ασθενείς από τα δωμάτιά τους στην κεντρική αίθουσα, όπου θα γινόταν η γιορτή. Φυσικά δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Αναστασίας και του Μιχαήλ. Συνάμα, μια ομάδα με τη συνοδεία μουσικών οργάνων περνούσε από κάθε δωμάτιο των δύο κτιρίων του νοσοκομείου για να τραγουδήσει τα κάλαντα και να ευχηθεί καλές γιορτές σε όσους ασθενείς ήταν κατάκοιτοι και δεν μπορούσαν να μεταφερθούν στην αίθουσα της γιορτής. Η ευχάριστη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε  με τραγούδια που ζητήθηκαν από τους παρευρισκόμενους καθώς και με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τέλος, οι ασθενείς οδηγήθηκαν στα δωμάτιά τους με την υπόσχεση ότι η σημερινή γιορτή θα επαναληφθεί πολύ σύντομα.

Αναλογιζόμενοι τις στιγμές βαθιάς χαράς που όλοι νιώσαμε, διαπιστώνουμε τη μαγική αλληλεπίδραση που υπάρχει ανάμεσα στους ασθενείς και σ’ εμάς, καθώς προσφέροντας αγάπη και ζεστασιά, παίρνουμε από εκείνους σημαντικά διδάγματα ανθρωπιάς και αγνότητας!