Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Εορτασμός της 24ης Απριλίου

Μήνυμα του προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού, Naredranath Reddhy, για πνευματική άσκηση

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Ομ Σρι Σάι Ραμ,

Την 24η Απριλίου εορτάζουμε  παγκοσμίως την ημέρα που ο αγαπημένος μας Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα, άφησε το φυσικό του σώμα. Την ημέρα αυτή, κάθε χρόνο, τιμούμε τη ζωή του και την κληρονομιά που μας άφησε, με να Τον ενθυμούμαστε και να θέτουμε σε εφαρμογή τις διδασκαλίες Του.

Φέτος, η προσφορά τιμής και αγάπης προς τον Σάτυα Σάι θα εορταστεί για μια περίοδο 40 ημερών, από τις 22 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2017. Οι 40 αυτές ημέρες έντονης πνευματικής άσκησης περιλαμβάνουν την ανάληψη των εξής δραστηριοτήτων:  

  • Καθημερινή επανάληψη του Ομ Σρι Σάι Ραμ, 108 φορές
  • Προσφορά οποιασδήποτε μορφής υπηρεσίας, ακόμα και μικρών πράξεων αγάπης και καλοσύνης στις σκέψεις, τα λόγια ή τις πράξεις
  • Ανάγνωση, στοχασμό και εφαρμογή ενός αποσπάσματος κειμένου του Σουάμι –ένα κάθε μέρα– από τον κατάλογο των 40 αποσπασμάτων που επισυνάπτεται σε αυτή την επιστολή.

Τιμούμε επίσης τη μνήμη του Σάτυα Σάι με την καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Αξιών. Είθε να γίνουμε όλοι πρότυπα των θεϊκών διδασκαλιών του και να ζούμε με ενότητα και αγάπη.

Τζέι Σάι Ραμ,

Με αγάπη στην Υπηρεσία του Σάι,

Narendranath Reddy, M.D.

Πρόεδρος, Prasanthi Council