Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Σκέψεις για την ημέρα

Όπως αναγράφονται καθημερινά στον πίνακα του Πρασάντι Νίλαγιαμ

Ιούλιος 2009

31 Ιουλίου

Ο Θεός είναι έτοιμος να σας χαρίσει ευτυχία. Είστε όμως έτοιμοι να δεχθείτε ό,τι επιθυμεί να σας προσφέρει; Διώξτε όλες σας τις ανησυχίες. Είναι προσωρινές όπως τα περαστικά σύννεφα. Ευτυχία είναι η ένωση με τον Θεό. Ο Θεός είναι αιώνια ευδαιμονία. Απαλλαγείτε από τις κακές σας συνήθειες - τάσεις και γεμίστε την καρδιά σας με την αγάπη του Θεού. Έτσι θα γίνετε ένα με τον Θεό. Μην επιτρέπετε σε κανέναν να μπαίνει ανάμεσα σε σας και στο καθήκον σας προς τον Θεό. Η πίστη σας προς τον Θεό πρέπει να τίθεται υπεράνω όλων των άλλων υποχρεώσεών σας. Ο Θεός φροντίζει τέτοιους πιστούς. Παραδοθείτε στον Θεό και αφιερώστε τη ζωή σας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.
- Μπάμπα

30 Ιουλίου

Το Μπράχμαν (Θεός) είναι γεμάτο αγάπη και, στην πραγματικότητα, είναι η ενσάρκωση της αγάπης. Η αγάπη σας πρέπει να συγχωνευθεί με αυτή την αγάπη. Αληθινά, υπάρχει μόνο Ένα και όχι δεύτερο. Αυτή είναι η μη δυαδική κατάσταση. Η ουσιώδης φύση της αγάπης είναι η αυταπάρνηση. Κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις δεν επιτρέπει χώρο στο μίσος. Η αγάπη είναι εκείνη που διώχνει το συναίσθημα της ξεχωριστότητας και προωθεί το συναίσθημα της ενότητας. Η αγάπη επίσης εξυψώνει το άτομο από τη ζωώδη κατάσταση στην ανθρώπινη. Η αγάπη είναι η Πνοή ζωής (Πράνα) του ανθρώπου και η ίδια η Πνοή είναι αγάπη. Αυτός που δεν έχει αγάπη είναι σαν ένα άψυχο πτώμα. Ως εκ τούτου η αγάπη και η ζωή συνταυτίζονται και είναι αδιαχώριστα συνδεδεμένες.
- Μπάμπα

29 Ιουλίου

Το σώμα συγκροτείται από πέντε στοιχεία και κάποια μέρα θα αφανιστεί. Όμως σ` αυτό το εφήμερο σώμα υπάρχει η αιώνια Θεότητα με τη μορφή του Άτμα (Εαυτού). Η τα πάντα διαχέουσα Θεότητα είναι γνωστή σαν συνειδητότητα, της οποίας η περιορισμένη μορφή υπάρχει στο σώμα σαν συνείδηση. Συνειδητότητα και συνείδηση σημαίνουν το ίδιο πράγμα από άποψη ποιότητας (ουσίας), μόνο στην ποσότητα διαφέρουν. Μπορείτε να γεμίσετε νερό από τον ωκεανό μέσα σε ένα κύπελλο, σε ένα δοχείο και σε μια μεγάλη δεξαμενή. Το νερό που υπάρχει σ’ αυτά τα τρία διαφέρει μόνο στην ποσότητα, η αλμυρότητα είναι η ίδια και στα τρία. Το σώμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα δοχείο. Η τα πάντα διαχέουσα συνειδητότητα υπάρχει μέσα σ` αυτό σαν συνείδηση.
- Μπάμπα

28 Ιουλίου

Ο ίδιος Άτμα, η ίδια αγάπη και ο ίδιος Θεός βρίσκεται σε όλες τις υπάρξεις. Όλα είναι ένα. Η καρδιά είναι σαν μια δεξαμενή και όλες οι αισθήσεις είναι σαν βρύσες. Όταν η δεξαμενή είναι γεμάτη αγάπη, τότε ό,τι βγαίνει από τις βρύσες θα είναι επίσης αγάπη. Οτιδήποτε βλέπετε στους άλλους είναι μόνο αντανάκλαση της εσώτερης ύπαρξής σας. Κατανοήστε αυτή την αλήθεια. Αν βλέπετε κακό τους άλλους, αυτό στην πραγματικότητα είναι η αντανάκλαση των δικών σας κακών αισθημάτων. Ό,τι υπάρχει εξωτερικά είναι μόνο η αντανάκλαση, η αντίδραση και η αντήχηση αυτών που υπάρχουν μέσα σας. Εάν φοράτε μπλε γυαλιά, τότε θα βλέπετε τα πάντα μπλε. Εάν φοράτε κόκκινα γυαλιά, τότε θα βλέπετε τα πάντα κόκκινα. Εάν είστε καλός άνθρωπος, τότε θα βλέπετε καλοσύνη παντού γύρω σας.
- Μπάμπα

27 Ιουλίου

Το ανθρώπινο σώμα είναι προορισμένο να υπηρετεί τα άλλα σώματα, όχι να ενδίδει σε εγωιστικές πράξεις. Εξαιτίας του εγωισμού ενδίδει κανείς σε πλείστες ανίερες δραστηριότητες. Να μην έχετε εγωισμό και να ασχολείστε με πράξεις ανιδιοτελούς υπηρεσίας. Εγκαταλείψτε την προσκόλληση στο σώμα. Προσκολληθείτε στον Εαυτό. Κατανοήστε ότι ο ίδιος Εαυτός(Άτμα) υπάρχει στον καθένα. Παρόλο που υπάρχουν αναρίθμητοι λαμπτήρες που φωτίζουν, το ηλεκτρικό ρεύμα που τους διαπερνά είναι το ίδιο. Τα σώματα είναι σαν τους λαμπτήρες, η Αρχή του Άτμα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα που βρίσκεται σ` αυτά. Έχοντας αυτό το συναίσθημα ενότητας, να προσπαθείτε να απαλύνετε τις δοκιμασίες των συνανθρώπων σας.
- Μπάμπα

26 Ιουλίου

Εάν ένας άνθρωπος βρίσκεται κάτω από την επιρροή της λύπης και της δυστυχίας, υπεύθυνος γι` αυτό είναι ο νους του. Η ευτυχία και η λύπη, οι συμπάθειες κι οι αντιπάθειες, και οι απολαύσεις των αισθήσεων που βιώνει ο άνθρωπος προέρχονται από τον νου του. Εφόσον ο νους είναι γεμάτος από το αίσθημα της δυαδικότητας, υποφέρει ο άνθρωπος όλα αυτά. Όταν εκπαιδεύσει τον νου του να βλέπει την ενότητα σε όλη τη Δημιουργία, τότε δεν θα έχει κανενός είδους διαστρεβλώσεις. Πρέπει να αντιμετωπίζετε τα πάντα στη ζωή με ένα χαμόγελο. Σ` αυτόν το δυαδικό κόσμο, είναι φυσικό το ότι εναλλάσσονται τα οφέλη και οι πόνοι. Δεν μπορείτε να τα αποφύγετε. Δεν πρέπει ούτε να απελπίζεστε όταν σας έρχονται δυσκολίες ούτε να χαίρεστε υπερβολικά όταν η τύχη σας χαμογελά. Οι δυσκολίες είναι το σκαλοπάτι για την αιώνια ευδαιμονία.
- Μπάμπα

25 Ιουλίου

«Γίνεται κανείς αυτό που σκέπτεται». Γι` αυτό, οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν ώστε οι σκέψεις τους να είναι αγνές και καλές. Η ζωή καθενός είναι η έκφραση των σκέψεών του. Οι σκέψεις που εγείρονται στον νου γεμίζουν την ατμόσφαιρα με κύματα ενέργειας. Τα κύματα ενέργειας είναι πολύ ισχυρά. Ως εκ τούτου, οι σκέψεις σας πρέπει να είναι εξευγενισμένες και ιερές. Καμιά κακή ιδέα δεν πρέπει να επηρεάζει τις σκέψεις σας. Οι κακές σκέψεις αναπόφευκτα οδηγούν σε κακές πράξεις. Όταν εισβάλουν στον νου «σκληρές» σκέψεις, οι άνθρωποι συμπεριφέρονται σαν άγρια ζώα. Όταν, αντιθέτως, υπάρχουν καλές και στοργικές σκέψεις σ’ έναν άνθρωπο, αυτές τον θεοποιούν και τον οδηγούν στην εκτέλεση καλών και ιερών έργων. Συνεπώς η καρδιά κάθε ανθρώπου πρέπει να γεμίσει με αγάπη, συμπόνια και καλοσύνη.
- Μπάμπα

24 Ιουλίου

Όταν υπάρχει βροχόπτωση, το νερό που κατέρχεται στη γη είναι αγνό. Η βροχή πέφτει πάνω στα βουνά, τις πεδιάδες και τις κοιλάδες. Ανάλογα με την περιοχή από την οποία διέρχεται το νερό της βροχής, υφίσταται αλλαγές στο όνομα και τη μορφή του. Αλλά εξαιτίας αυτών των μεταβολών, δεν πρέπει να νομίζετε ότι το νερό είναι διαφορετικό. Έχοντας σαν βάση τις διδασκαλίες των ιδρυτών των διαφόρων πίστεων-θρησκειών, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της εποχής και των συνθηκών στις διάφορες χώρες, και αξιολογώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες των ανθρώπων που αφορούν, πρέπει να τηρούνται συγκεκριμένοι κανόνες και κανονισμοί. Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, δεν πρέπει να θεωρείτε κάποια θρησκεία ανώτερη και κάποια άλλη κατώτερη. Πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου είναι να θυμάται τις ιερές αλήθειες τις οποίες πρεσβεύουν οι θρησκείες και να τις εφαρμόζει στη ζωή του.
- Μπάμπα

23 Ιουλίου

Ο άνθρωπος πρέπει να θέσει υπό τον έλεγχό του την αιτία της ευχαρίστησης και του πόνου. Περισσότερο από την ευχαρίστηση, είναι ο πόνος αυτό που αφυπνίζει τη σοφία στον άνθρωπο. Εάν μελετήσετε τους βίους μεγάλων ανθρώπων, θα ανακαλύψετε ότι χάρη στα προβλήματα και τον πόνο αποκόμισαν σοφία. Χωρίς λύπη, δεν μπορεί να υπάρξει σοφία. Ο πόνος είναι αυτός που διδάσκει πολλά μαθήματα στον άνθρωπο. Επειδή δεν αντιλαμβάνεται αυτή τη θεμελιώδη αλήθεια, ο άνθρωπος επιδιώκει την απόλαυση χωρίς σταμάτημα. Αναμφίβολα, πρέπει ο άνθρωπος να είναι ευτυχισμένος. Όμως πώς επιτυγχάνεται η ευτυχία; Μόνο όταν υπερνικήσει τη λύπη μπορεί να βιώσει ευτυχία. Ως εκ τούτου ο καθένας πρέπει να υποδέχεται τη λύπη με το ίδιο πνεύμα με το οποίο χαιρετίζει την ευτυχία. Ο πόνος και η ευχαρίστηση είναι σύμμεικτα. Κανένας δεν μπορεί να τα διαχωρίσει. Η ευχαρίστηση ποτέ δεν ευρίσκεται μόνη της χωριστά. Απλά όταν ανακουφιστεί κανείς από τον πόνο, αισθάνεται ευχαρίστηση.
- Μπάμπα

22 Ιουλίου

Τα δέντρα παρόλο που τραυματίζονται και κόβονται από τον άνθρωπο, τον υπηρετούν ανιδιοτελώς παρέχοντάς του καρπούς και σκιά. Τα ποτάμια μεταφέρουν νερό για να σβήσουν τη δίψα του ανθρώπου και να πλύνουν το σώμα του. Η αγελάδα επίσης χωρίς να ζητάει τίποτα υπηρετεί τον άνθρωπο παρέχοντάς του γάλα. Είναι πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου να συνειδητοποιήσει την αλήθεια ότι έχει προικισθεί με το ανθρώπινο σώμα όχι για να ικανοποιεί τους εγωιστικούς του σκοπούς αλλά για να υπηρετεί τους συνανθρώπους του. Εφόσον ο άνθρωπος έχει κερδίσει την ευημερία του, τις γνώσεις και τις ικανότητές του από την κοινωνία, πρέπει να εκπληρώσει αυτή την οφειλή του προσφέροντας κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Ένας άνθρωπος χωρίς αυτή την υπέρτατη αρετή της ευγνωμοσύνης είναι χειρότερος κι από ένα άγριο ζώο. Η εκπαίδευση και οι ικανότητές του είναι άχρηστες. Αποκτούν λαμπρότητα και σπουδαιότητα μόνο όταν ο άνθρωπος υπηρετεί την κοινωνία.
- Μπάμπα

21 Ιουλίου

Οποιοδήποτε μεγάλο έργο μπορεί να επιτευχθεί με τη εξύμνηση του Ονόματος του Θεού. Για πνευματικές πρακτικές όπως ο διαλογισμός και κάποιες ασκητικές πειθαρχίες χρειάζεται να καθοριστεί ένας συγκεκριμένος χρόνος και τόπος. Αλλά για την εξύμνηση του Ονόματος του Θεού, δεν απαιτούνται τέτοιοι περιορισμοί. Οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, οτιδήποτε και αν κάνετε, μπορείτε να απαγγέλλετε το Όνομα του Θεού. "Παντού και πάντοτε και κάτω από όλες τις περιστάσεις, να σκέπτεστε τον Θεό" .
- Μπάμπα

20 Ιουλίου

Για να μεταμορφώσετε τη ζωή σας, η πρώτιστη ανάγκη είναι η ορθή όραση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε να βλέπετε ό,τι είναι ανεπιθύμητο. Εφόσον έχετε προικισθεί με το μεγάλο δώρο της όρασης, πρέπει να προσπαθείτε να βλέπετε μόνο ό,τι είναι ιερό και αγνό. Αυτά που βλέπει ο άνθρωπος είναι σαν σπόροι που σπέρνονται στην καρδιά του. Η καρδιά καθορίζει τη φύση των σκέψεων σας. Οι σκέψεις σας επηρεάζουν τη ζωή σας. Φαύλα θεάματα δίνουν αφορμή για κακές σκέψεις. Καλά θεάματα προκαλούν καλές σκέψεις. Όταν εμφυτευθούν στην καρδιά ιερές οπτικές παραστάσεις, τότε δεν θα υπάρχει χώρος για να αναπτυχθούν μέσα της κακά συναισθήματα ή σκέψεις.
- Μπάμπα

19 Ιουλίου

«Πες μου την παρέα σου για να σου πω ποιος είσαι». Όταν συναναστρέφεστε και σχετίζεστε με εφήμερα πράγματα, τότε τα αποτελέσματα θα είναι ανάλογα. Πρέπει να αναπτύξετε φιλία με το Θείο, που μόνον Αυτό είναι αληθινό και αιώνιο. Το Θείο βρίσκεται αληθινά μέσα σας. Ο εξωτερικός κόσμος υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές. Ο κόσμος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ενώσεις και συνδυασμοί ύλης. Τα πάντα μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο είναι παροδικά. Τίποτα δεν είναι μόνιμο. Μόνο η αθέατη Αρχή του Άτμα είναι αληθινή και αιώνια.
- Μπάμπα

18 Ιουλίου

Ο ίδιος Θεός κατοικεί όλα τα όντα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για διαφωνίες στις θρησκείες. Η προσκόλληση στο σώμα προκαλεί τις όποιες θρησκευτικές διαφορές. Μη θεωρείτε το σώμα μόνιμο. Δεν είναι παρά μια φυσαλίδα νερού. Ο νους επίσης είναι σαν έναν ξέφρενο πίθηκο. Μην ακολουθείτε ούτε το σώμα ούτε τον νου. Να ακολουθείτε τη συνείδησή σας. Συνειδητοποιήστε το γεγονός ότι ολόκληρο το Σύμπαν είναι μέσα σας. Κατέχετε όλες τις δυνάμεις, οι οποίες προέρχονται από το Θείο Πνεύμα μέσα σας. Λησμονώντας την υπέρτατη δύναμη του Πνεύματος, οι άνθρωποι στηρίζονται στις δυνάμεις του σώματος, του νου και της διάνοιας.
- Μπάμπα

17 Ιουλίου

Οι δυσκολίες πάνε κι έρχονται σαν τα περαστικά σύννεφα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτές. Να έχετε εστιασμένη την όρασή σας πάνω στον ήλιο. Μερικές φορές, τα σύννεφα καλύπτουν τον ήλιο. Όμως, να έχετε υπομονή. Όταν απομακρυνθούν τα σύννεφα, ο ήλιος θα ξαναγίνει ορατός. Κατά τον ίδιο τρόπο, τα σύννεφα της εγκόσμιας πλάνης παρεμποδίζουν την όραση του Άτμα. Σε αυτές τις περιστάσεις, δεν πρέπει να αφήνετε τον νου σας να κλονίζεται και να αμφιταλαντεύεται. Να έχετε υπομονή. Τα "σύννεφα" θα υποχωρήσουν και ο "ήλιος" θα εμφανιστεί πάλι με όλη του τη λαμπρότητα.
- Μπάμπα

16 Ιουλίου

Κάθε άνθρωπος και κάθε ζωντανό ον λαχταρά να αποκτήσει ειρήνη και ευτυχία. Οι άνθρωποι ακολουθούν διάφορους δρόμους για να βιώσουν τη διαρκή ευδαιμονία. Όλοι επιθυμούν να γνωρίσουν τον σκοπό της ζωής. Αλλά δεν μπορούν να επιτύχουν στην προσπάθειά τους. Ένας στο εκατομμύριο θα επιμείνει με ισχυρή αποφασιστικότητα και δεν θα παρατήσει την προσπάθειά του μέχρις ότου επιτύχει τον στόχο του. Οι κοινοί θνητοί δεν θα κάνουν καμία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, διότι νομίζουν ότι είναι πέρα από τις δυνάμεις τους. Σπαταλούν τις ζωές τους επιδιώκοντας υλικές και εφήμερες απολαύσεις. Αυταπατώνται νομίζοντας ότι η τροφή, η ενδυμασία και η στέγη είναι οι τρεις αντικειμενικοί σκοποί της ανθρώπινης ζωής. Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ένας ανώτερος σκοπός απ` αυτούς στη ζωή.
- Μπάμπα

15 Ιουλίου

Γεννιέστε ξανά και ξανά, βλέποντας, κάνοντας και βιώνοντας αυτά που έχετε ήδη δει, κάνει και βιώσει. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι γεννιέστε ώστε να μη γεννηθείτε ξανά. Πρέπει να δείτε και να βιώσετε αυτό με το οποίο η ζωή σας θα βρει πραγμάτωση-πληρότητα. Όταν βιώσετε τον Άτμα (Θεό), δεν χρειάζεται να βιώσετε τίποτα άλλο. Αυτή είναι η ενότητα της Αρχής του Άτμα. Για να βιώσετε αυτή την αιώνια Αρχή, πρέπει να εγκαταλείψετε την προσκόλληση στο σώμα και να κατανοήσετε την αλήθεια ότι ο Άτμα μέσα σας είναι ο ίδιος Άτμα που υπάρχει και στους άλλους.
- Μπάμπα

14 Ιουλίου

Για τη λίγη γλυκύτητα που δίνουν τα υλικά πράγματα, η αιτία είναι ο Θεός (Μπράχμαν), ο ωκεανός του νέκταρος. Η συναναστροφή με τους γνώστες του Μπράχμαν, η συζήτηση με αυτούς πάνω στη φύση του Απόλυτου με πνεύμα ταπεινότητας και ζήλου, η δίψα για το βίωμα της Πραγματικότητας, η αδιατάρακτη αγάπη προς τον Θεό - αυτά είναι τα χαρακτηριστικά εκείνων που έχουν εδραιωθεί στο δρόμο της πνευματικότητας. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα επηρεάζονται από έπαινο ή χλεύη, χαρά ή λύπη, τιμή ή ατίμωση, ζέστη ή κρύο κ.λπ. Θα βαδίζουν στο δρόμο της απελευθέρωσης απαλλαγμένοι από κάθε προσκόλληση.
- Μπάμπα

13 Ιουλίου

Βλέπετε διάφορα πράγματα σ` αυτόν τον κόσμο και παραπλανάστε νομίζοντας ότι θα υπάρχουν μόνιμα. Αυτό είναι σοβαρότατο σφάλμα. Οτιδήποτε βλέπουν τα μάτια είναι παροδικό. Το σώμα σας επίσης το βλέπουν τα μάτια. Ως εκ τούτου, ούτε κι αυτό είναι μόνιμο. Είναι ένδειξη άγνοιας να ταυτίζει κανείς τον εαυτό του με το σώμα. Προ αμνημονεύτων χρόνων οι άνθρωποι πέφτουν θύματα της πλάνης ότι τα υλικά και εφήμερα πράγματα θα τους χαρίσουν ευτυχία. Η αληθινή ευτυχία έρχεται όταν ο άνθρωπος αναγνωρίσει την αιώνια υποκείμενη Αρχή του Άτμα σ` αυτόν τον εφήμερο κόσμο.
- Μπάμπα

12 Ιουλίου

Όταν ο νους  εγκαταλείψει την προσκόλληση προς τα εξωτερικά πράγματα, όταν γεμίσει με μεταμέλεια, απάρνηση και κατανόηση, όταν διαποτιστεί από μετάνοια για περασμένες του ανοησίες, όταν καλλιεργεί όλο και ανώτερες ιδιότητες νου και καρδιάς, τότε αληθινά γίνεται άξιος για να συγχωνευθεί με τον Θεό. Σ` αυτή την κατάσταση, στοχάζεται μόνο τον Θεό.
- Μπάμπα

11 Ιουλίου

Μη διάγετε πομπώδη ζωή. Η έπαρση είναι η ριζική αιτία που δεν έχετε γαλήνη. Αφήστε την έπαρση και προσπαθήστε να αποκτήσετε ευδαιμονία. Η αληθινή ευδαιμονία δεν μπορεί να αποκτηθεί έξωθεν. Ευρίσκεται στην καρδιά σας. Πράγματι, η ευδαιμονία διαχέει ολόκληρο τον κόσμο. Οι νοητικές σας διαστρεβλώσεις ευθύνονται για το ότι βλέπετε κακό μέσα στον κόσμο. Ως εκ τούτου, εξαγνίστε τον νου σας. Μόνο τότε θα μπορέσετε να γίνετε αληθινοί άνθρωποι. Να κάνετε αξιέπαινες πράξεις. Να λέτε καλά λόγια. Να διάγετε ιερή ζωή. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βρείτε πληρότητα στη ζωή σας.
- Μπάμπα

10 Ιουλίου

Να μεταχειρίζεστε τον νου σαν ένα μικρό παιδί. Να ανατρέφετε αυτό το παιδί με αγάπη ώστε να γίνεται σοφότερο μέρα με τη μέρα. Να το φροντίζετε με καλούς τρόπους και να του υπενθυμίζεται ότι τα πράγματα που βλέπει είναι παράγωγα της ψευδαίσθησής του. Να του απομακρύνετε όλους τους φόβους και τα κουσούρια. Επικεντρώστε την προσοχή του μόνο στον Υπέρτατο στόχο. Ποτέ μη φέρεστε βίαια στον νου. Ο νους κάμπτεται μόνο με τρυφερότητα και υπομονετική μεταχείριση. Διορθώστε την άστατη τη φύση του ενσταλάζοντάς του τη στάση τις απάρνησης.
- Μπάμπα

9 Ιουλίου

Να θεωρείτε τους εαυτούς σας παιδιά του Θεού. Πραγματικά δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των Θεϊκών Ενσαρκώσεων (Αβατάρ) και εσάς, εκτός από το πλήθος των χαρακτηριστικών του Θεού που βρίσκεται στον καθένα σας. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να αυξηθούν με την ορθή συμπεριφορά και με την καλλιέργεια θεϊκής αγάπης. Δεν είναι αληθινή αγάπη αυτή που μειώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη και αυξάνεται σε άλλες στιγμές. Η αληθινή αγάπη είναι αμετάβλητη και ακτινοβολεί λαμπρά στην καρδιά όλες τις ώρες. Δεν επηρεάζεται από χαρά και λύπη, επαίνους και κατηγορίες. Τέτοια αγάπη είναι αληθινή αφοσίωση. Η αγάπη η οποία μεγαλώνει ή εξασθενεί αναλόγως των διαφόρων περιστάσεων δεν έχει καμιά σχέση με την αληθινή αγάπη.
- Μπάμπα

8 Ιουλίου

Καταστρέψτε την άγνοια μέσω της μύησης στη γνώση του Άτμα. Ενδυναμώστε το ενδιαφέρον με το οποίο είστε ήδη προικισμένοι, προς την πραγμάτωση του Μπράχμαν (Θεού). Εγκαταλείψτε την έλξη προς τα εφήμερα, τους αντικατοπτρισμούς που δημιουργούνται από την ψευδαίσθηση και τη φαντασία. Στρέψτε την προσοχή σας μέσα σας, μακριά από τον εξωτερικό κόσμο.
- Μπάμπα

7 Ιουλίου

Όσο σας καταβάλει ο φόβος και οι ανησυχίες, δεν θα μπορείτε να φέρετε σε πέρας τίποτα. Να είστε ατρόμητοι! Γνωρίστε ότι είστε ο Άτμα, όχι αυτό το σώμα. Τότε δεν θα έχετε κανέναν φόβο. Ο Θεός μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε μεγάλα πράγματα, αλλά μόνο αν βασίζετε τις πράξεις σας πάνω στην αληθινή γνώση και παραμένετε άφοβοι. Να αγαπάτε τον Θεό με ακλόνητη αφοσίωση και πίστη, να έχετε φόβο για την αμαρτία και να εφαρμόζετε την ηθική στην κοινωνία. Εάν θέλετε να υπάρξει ηθική στην κοινωνία, πρέπει να αναπτύξετε αγάπη για τον Θεό. Εάν αγαπάτε τον Θεό, τότε θα έχετε φόβο για την αμαρτία. Σήμερα οι άνθρωποι μην έχοντας φόβο για την αμαρτία διαπράττουν αποτρόπαιες πράξεις. Αυτό αντιτίθεται σ’ αυτή την ίδια την ανθρώπινη φύση.
- Μπάμπα

6 Ιουλίου

Ύπαρξη – Συνειδητότητα - Ευδαιμονία είναι η ίδια η φύση του ανθρώπου. Όμως ο άνθρωπος έχει ξεχάσει την αληθινή του φύση και σπαταλά τον χρόνο του στις μάταιες επιδιώξεις περαστικών απολαύσεων. Δεν μπορεί να αντιληφθεί την αξία της έμφυτης φύσης του. Μόλις συνειδητοποιήσει την αξία της και τη βιώσει, θα μπορέσει να φτάσει σε ψυχική ανάταση. Στην πραγματικότητα, θα γίνει όντως ο Θεός. Ο άνθρωπος μπορεί να φέρει εις πέρας οποιοδήποτε δύσκολο έργο, όταν βιώσει την έμφυτη Θεότητα του. Όμως δεν κάνει καμιά προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Έχει γίνει σκλάβος των αισθήσεών του και σπαταλά τον χρόνο του σε επουσιώδη ζητήματα. Ως εκ τούτου το πρωταρχικό καθήκον του ανθρώπου είναι να κατανοήσει την αληθινή του φύση και να το εφαρμόσει.
- Μπάμπα

5 Ιουλίου

Μόνον όταν ο νους αντιληφθεί ότι όλα είναι Μάγια (πλάνη-ψευδαίσθηση) θα αποσύρει τις «κεραίες» του από τον κόσμο των αισθήσεων και θα εγκαταλείψει την εγκόσμια, εγωιστική του συμπεριφορά. Η φύση του νου είναι να ταλαντεύεται, να διστάζει και να στροβιλίζεται κατά την αναζήτησή του για ευτυχία και γαλήνη. Όταν αντιληφθεί ότι τα πράγματα που τρέχει ξοπίσω τους είναι παροδικά και χωρίς νόημα, τότε αίφνης θα αισθανθεί αισχύνη και θα αφυπνιστεί. Τότε θα αρχίσει να ακολουθεί την Εσωτερική Συνειδητότητα.

4 Ιουλίου

Οι κοινωφελείς δραστηριότητες υπηρεσίας που αναλαμβάνετε και οι δοξαστικοί ύμνοι που απαγγέλλετε δεν επαρκούν μόνα τους. Πρώτα απ` όλα πρέπει να εγκαταλείψετε το συναίσθημα ότι υπηρετείτε άλλους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όταν υπηρετείτε τους άλλους, υπηρετείτε τον ίδιο σας τον εαυτό. Πρέπει να θεωρείτε όλους σαν δικούς σας. Στη πραγματικότητα, όλα τα όντα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μορφές του Θεού. Ως εκ τούτου η υπηρεσία που προσφέρετε στην ανθρωπότητα, είναι υπηρεσία που καταλήγει στον Θεό. Ο σκοπός όλων των δραστηριοτήτων κοινωφελούς υπηρεσίας είναι το να καλλιεργηθεί αυτό το συναίσθημα μέσα σας. Πρέπει να αφιερώνεστε στο πεδίο της υπηρεσίας με ανιδιοτελή αγάπη. Ο καλύτερος τρόπος να αγαπάτε τον Θεό είναι να αγαπάτε όλους και να υπηρετείτε όλους. Οι πράξεις υπηρεσίας σας πρέπει να διαχέονται από το πνεύμα της αγάπης. Χωρίς τη θετική παρουσία της αγάπης, όποιες πράξεις υπηρεσίας κι αν εφαρμόζετε, θα αποβαίνουν αρνητικές.
- Μπάμπα

3 Ιουλίου

Να έχετε αφοσίωση σε Μένα και θα λάβετε χάρη από Μένα. Στο βαθμό στον οποίο εντείνετε κι επιταχύνετε με ενθουσιασμό αυτή τη διαδικασία της παράδοσης, στον ίδιο βαθμό θα είστε επιτυχημένοι και ευτυχισμένοι. Παραδώστε όλες σας τις ανησυχίες, τα προβλήματα, τα βάσανα και τις επιθυμίες σε Μένα και σε αντάλλαγμα θα λάβετε από Μένα χαρά, γαλήνη και δύναμη.
- Μπάμπα

2 Ιουλίου

Οποιοδήποτε έργο αναλαμβάνετε, να το αφιερώνετε στον Θεό. Όλες οι δυνάμεις στο σώμα σας είναι δώρα του Θεού. Αληθώς, το Θείο διαπερνά κάθε χιλιοστό, κάθε κύτταρο και κάθε άτομο του σώματός σας. Η σπατάλη αυτής της θεϊκής δύναμης είναι ιεροσυλία. Αφιερώστε το σώμα σας, τον νου και τη διάνοια, ουσιαστικά τα πάντα σας, στον Θεό. Όπου κι αν είστε, σε οποιεσδήποτε περιστάσεις κι αν βρίσκεστε, ποτέ μην ξεχνάτε τον Θεό. Παντού, πάντοτε, σε όλες τις συνθήκες να θυμάστε τον Θεό.
- Μπάμπα

1 Ιουλίου

Δεν έχει σημασία ποια είναι η εργασία σας, ή ποιο όνομα και μορφή έχετε διαλέξει. Η αλυσίδα είναι αλυσίδα είτε είναι από σίδηρο είτε από χρυσό. Ομοίως, επίσης, μια εργασία είτε ενός είτε άλλου είδους, εφόσον έχει την  Αρχή του Άτμα (Εαυτού) ως βάση, τότε είναι μια πράξη Ντάρμα (Αρετής) πέρα από κάθε αμφιβολία. Μια τέτοια εργασία θα σας ευλογήσει με τον καρπό της ειρήνης.
- Μπάμπα