Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Σκέψεις για την ημέρα

Όπως αναγράφονται καθημερινά στον πίνακα του Πρασάντι Νίλαγιαμ

Ιανουάριος 2012

31 Ιανουαρίου

Οι Αβατάρ (Θεϊκές Παρουσίες) δεν έχουν καμιά συσσωρευμένη αξία ή απαξία από προηγούμενες γεννήσεις, σε αντίθεση με τους κοινούς θνητούς. Δεν έχουν τίποτε υπόλοιπο να αποπληρώσουν σε μια γέννηση. Η Παρουσία τους είναι ένα θεϊκό παιχνίδι, η πρόσληψη μιας γέννησης. Η καλοσύνη των καλών και η κακία των κακών παρέχουν τους λόγους για έναν Αβατάρ του Θεού. Ως αποτέλεσμα της παρουσίας Του, οι καλοί θα είναι ευτυχισμένοι και οι κακοί θα υποφέρουν. Ο Αβατάρ όμως δεν έχει χαρά ή λύπη, ακόμα και όταν περιβάλλεται από το σώμα που προσλαμβάνει. Ο Αβατάρ δεν απαρτίζεται από τα πέντε στοιχεία. Είναι πνευματικός, όχι υλικός. Δεν μπορεί ποτέ να διαταραχθεί από εγωισμό ή από το αίσθημα του `εγώ` και `δικό μου`. Είναι ανέγγιχτος από την ψευδαίσθηση που γεννιέται από άγνοια. Παρόλο που οι άνθρωποι μπορεί να παραγνωρίζουν έναν Αβατάρ ως απλό άνθρωπο, αυτό δεν επηρεάζει τη φύση του Αβατάρ. Ένας Αβατάρ έρχεται για ένα έργο και είναι πάντοτε δεσμευμένος για να το επιτύχει.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 8

30 Ιανουαρίου

Να είστε σιωπηλοί. Αυτό θα παρακινήσει σιωπή και στους άλλους. Μην αποκτάτε τη συνήθεια να φωνάζετε, να μιλάτε δυνατά ή για πολύ. Μειώστε τις επαφές σας στο ελάχιστο. Να μεταφέρετε μαζί σας μια ατμόσφαιρα σιωπηλής περισυλλογής, όπου κι αν τυχαίνει να είστε. Υπάρχουν μερικοί που ζουν σ` έναν ασταμάτητο ανεμοστρόβιλο θορύβου. Είτε βρίσκονται σε μια παρουσίαση, έκθεση, ξενοδοχείο ή ναό είτε ακόμα και στο Πρασάντι Νίλαγιαμ οι γλώσσες τους δεν σταματάνε να κουνιούνται. Τέτοιοι άνθρωποι δεν θα προχωρήσουν αρκετά στον δρόμο προς τον Θεό. Υπάρχουν άλλοι που τους αρέσουν οι διενέξεις και οι λογομαχίες. Δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με προφανή γεγονότα. Δημιουργούν αμφιβολίες εκεί όπου δεν υπήρχαν πριν, και κλονίζουν την πίστη. Λογομαχούν εάν ο Ράμα ήταν ανώτερος του Κρίσνα, ή εάν ο Κρίσνα είναι πιο πλήρης ενσάρκωση της Θειότητας! Αυτές οι σκέψεις δεν βοηθούν ένα πνευματικό αναζητητή. Διακρίνετε το πραγματικό από το φαινομενικό. Να βλέπετε εσωτερικά για τον πυρήνα, το νόημα και τον σκοπό της ζωής.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30, 1965.

29 Ιανουαρίου

Τι ακριβώς εννοούν οι άνθρωποι όταν λένε ότι ο ήλιος έχει ανατείλει ή έχει δύσει; Αυτό όμως ισχύει για ό,τι μπορούν να δουν. Αυτό είναι όλο, δεν είναι έτσι; Ο ήλιος δεν ανατέλλει ούτε δύει. Η ενσάρκωση του Θεού είναι επίσης το ίδιο. Στην Γκίτα, ο Κρίσνα είπε: «Δεν έχω γεννηθεί, ούτε θα πεθάνω. Άνθρωποι συνήθους νοημοσύνης νομίζουν ότι γεννιέμαι πολλές φορές και ότι κάνω πολλά έργα σε κάθε γέννηση. (Όμως απλά) όποτε υπάρχει ανάγκη για τη στήριξη του κόσμου, γίνομαι φανερός-ορατός με κάποιο όνομα και μορφή - αυτό είναι όλο. Γι` αυτό έχω επίγνωση όλων Μου των εμφανίσεων, όλων Μου των εκδηλώσεων. Είμαι παντοδύναμος, είμαι παντογνώστης. Όχι όμως μόνο εγώ, κι εσείς γνωρίζετε τα πάντα. Αλλά η Σοφία (Γκνιάνα) σας κυριεύεται από την άγνοια. Είμαι η ίδια η Σοφία (Γκνιάνα). Είμαι αγέννητος, αθάνατος».
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 7

28 Ιανουαρίου

Είστε αγνοί και άφθαρτοι. Είστε πέρα από τα πάνω-κάτω και ζωής. Είστε ο αληθινός, ο αιώνιος, ο αμετάβλητος Θεϊκός Εαυτός (Μπράχμαν). Πέντε λεπτά μόνο αυτοέρευνας είναι αρκετά για να σας πείσουν ότι δεν είστε το σώμα, ο νους, ή η διάνοια, το όνομα ή η μορφή. Αλλά ότι είστε το ίδιο το Άτμα - το ίδιο Άτμα που εμφανίζεται ως όλη αυτή η ποικιλομορφία. Μόλις αποκτήσετε μια φευγαλέα ματιά αυτής της αλήθειας, κρατηθείτε σ` αυτή, μην την αφήσετε να διαφύγει. Κάντε την μόνιμή σας κτήση. Να βλέπετε όλους με αγάπη, σεβασμό και πίστη στην ειλικρίνειά τους. Να μεταχειρίζεστε ευγενικά τους βοηθούς σας. Μην τρέφετε μίσος ή περιφρόνηση στην καρδιά σας. Να μετανιώνετε για τα λάθη που κάνατε και να αποφασίζετε να μην τα ξανακάνετε ποτέ. Να προσεύχεστε να σας χαριστεί δύναμη για να φέρνετε σε πέρας τις αποφάσεις σας. Μην ψάχνετε να βρίσκετε λάθη στους άλλους. Εξαγνίστε την καρδιά σας όντας καλοί με όλους.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30, 1965.

27 Ιανουαρίου

Εάν ο Αρτζούνα ήταν ένας άνθρωπος σαν τους άλλους, δεν θα μπορούσε δεν ήταν ένα τόσο αποτελεσματικό εργαλείο, αποδέκτης και μεταδότης μεγάλων διδασκαλιών. Ήταν ένας ήρωας που κατατρόπωσε όχι μόνο τους εξωτερικούς εχθρούς, αλλά ακόμα και τους εσωτερικούς. Οι αδύναμες καρδιές δεν μπορούν να συλλάβουν και να κατανοήσουν την Γκίτα και να τη θέσουν σε εφαρμογή. Γνωρίζοντας καλά αυτό ο Κρίσνα επέλεξε τον Αρτζούνα και τον πλημμύρισε με την ακατανίκητη χάρη Του. Κάποια στιγμή ο Κρίσνα είπε: «Αρτζούνα, είσαι ο πιο στενός Μου πιστός, είσαι επίσης ο αγαπημένος μου φίλος. Αυτός είναι ο λόγος που σου δίδαξα αυτή την υπέρτατη, μυστική διδασκαλία». Σκεφτείτε το! Το να αποκτήσει αυτόν τον τίτλο από τον ίδιο τον Κύριο είναι το ύψιστο διαπιστευτήριο και η καλύτερη τύχη, που δείχνει πόσο αγνή καρδιά είχε και πόσο άξιος ήταν ο Αρτζούνα. Η αφοσίωση πρέπει να κερδηθεί με τυφλή-απόλυτη υπακοή. Όμως μόνο να είναι κανείς πιστός δεν είναι αρκετό. Γι` αυτό ο Κρίσνα χρησιμοποιεί τη λέξη φίλος. Ο φίλος δεν έχει φόβο, και αυτό τον κάνει πιο τέλειο αποδέκτη.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 7.

26 Ιανουαρίου

Η νίκη στις εκλογές εξασφαλίζει δύναμη για μια συγκεκριμένη μόνο περίοδο. Όταν τελειώσει αυτή η περίοδος, οι πολιτικοί πρέπει να κατεβούν πάλι σε εκλογές και να αναζητούν ψήφους. Ομοίως επίσης, οι καλές πράξεις που κάνει κανείς με προσκόλληση θα του εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο, αλλά όταν αυτές οι καταθέσεις ξοδευτούν, θα πρέπει να επιστρέψει στη Γη. Κάποιος που επισκέπτεται μια πόλη έχοντας κάποια χρήματα είναι ο άρχοντας όλων των αγορών, των κινηματογραφικών αιθουσών, των ξενοδοχείων και των ταξί, αλλά μόνο για όσο διαρκούν τα χρήματά του. Όταν το πορτοφόλι του αδειάσει, πρέπει να επιστρέψει πίσω στο χωριό ή την πόλη καταγωγής του, ίσως μάλιστα και χωρίς εισιτήριο, παρενοχλούμενος από τους αστυνομικούς σε κάθε στάση! Όχι, ο παράδεισος δεν είναι λύση για την πείνα της ψυχής! Ο ποταμός πρέπει να φθάσει στη θάλασσα, όχι στην άμμο της ερήμου. Τα ύδατα πρέπει να συγχωνευθούν με τη θάλασσα. Αυτή είναι η `ολοκλήρωση` που ονομάζεται Saayujya (Συγχώνευση). Να έχετε αυτόν τον στόχο της συγχώνευσης με τον Ένα Θεό, πάντοτε ως επίκεντρό σας και να χαλιναγωγείτε συνεχώς τον αμφιταλαντευόμενο νου σας.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30 1965

25 Ιανουαρίου

Από την κυριαρχία του μη-Ντάρμα, ο κόσμος πρέπει να εισέλθει στην περίοδο του Ντάρμα. Για την καλλιέργεια ενός χωραφιού χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Καμιά προσπάθεια όμως δεν απαιτείται για να αναπτυχθούν αγριόχορτα και φυσικό γρασίδι. Η πολύτιμη σοδειά του έμφυτου Ντάρμα πρέπει να καλλιεργείται με κάθε φροντίδα και προσοχή. Όταν εφαρμόζεται το Ντάρμα, το μη-Ντάρμα θα φθίνει από μόνο του. Καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια δεν απαιτείται για την απομάκρυνσή του. Το Ντάρμα, όταν σχετίζεται με την αλήθεια, είναι άφθαρτο. Για να επανεμφανιστεί το Ντάρμα που έχει αποκρυφτεί, πρέπει να ενταθεί η εφαρμογή του. Αυτή είναι η εγκαθίδρυση του Ντάρμα. Ο Κρίσνα χρησιμοποιώντας τον Αρτζούνα ως εργαλείο, έφερε στο φως τους κώδικες συμπεριφοράς και τους τρόπους σκέψεως που είχαν καθοριστεί από πολύ παλιά και ξαναζωντάνεψε την εφαρμογή τους. Αυτό δεν είναι ένα έργο που μπορεί να εκτελεστεί από κοινούς ανθρώπους. Γι` αυτό ο ίδιος ο οικουμενικός Κύριος ανέλαβε αυτό το έργο και δίδαξε τον κόσμο μέσω του Αρτζούνα.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 7

24 Ιανουαρίου

Να εμμένετε στις πνευματικές σας ασκήσεις μέχρι να φτάσετε στον στόχο. Μόλις τελειώσει το χτίσιμο των τοίχων, βγάζουν τις σκαλωσιές. Ομοίως επίσης, όταν αποκτήσετε το όραμα της Πραγματικότητας, μπορείτε να αφήσετε της διάφορες μορφές πνευματικών ασκήσεων (όπως διαλογισμός, στοχασμός του Θεού, λατρεία, θρησκευτικοί ύμνοι, κ.λπ. να) που κάνετε. Οι ευχάριστες και ταιριαστές συναναστροφές είναι απολύτως απαραίτητες για τη συνέχιση των πνευματικών σας ασκήσεων. Διαμορφώνεστε από τις συναναστροφές που διατηρείτε, γιατί θα ‘λερωθείτε’ από τις ρυπαρές σκέψεις των ανθρώπων ανάμεσα στους οποίους κινήστε. Γι` αυτό πάντοτε να επαγρυπνείτε για τις συναναστροφές σας. Το αγνό νερό που πέφτει ως βροχή από τον ουρανό μετατρέπεται σε εκατοντάδες γεύσεις και χρώματα από το έδαφος επί του οποίου πέφτει. Γρηγορείτε! Πρέπει επίσης να προσέχετε για κάθε ευκαιρία που σας στρέφει σε αγνές σκέψεις, να κάνετε εξυψωτικά έργα και να καταστέλλετε την κατιούσα έλξη του εγώ. 
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30, 1965

23 Ιανουαρίου

Η δύναμη ενός κροκόδειλου εξαρτάται από το αν βρίσκεται στο νερό. Η δύναμη του Ντάρμα εξαρτάται από το αν εφαρμόζεται. Το Ντάρμα θα είναι αδύναμο όταν δεν συνοδεύεται με εφαρμογή, αλλά ρίχνεται στην άμμο των λέξεων. Η αλήθεια είναι ζήτημα λόγου και παίρνει δύναμη όταν εφαρμόζεται με συνέπεια. Ο όρος ‘δύναμη’ έχει δύο σημασίες: Ζωική δύναμη και Νταρμική δύναμη. Στο έπος Μπαχαμπαράτα, ο Μπίμα (ο δεύτερος των πέντε αδελφών Πάνταβας) είχε σωματική δύναμη, αλλά εφόσον ο μεγαλύτερος αδελφός του Ντάρματζα ήταν με το μέρος του, η δύναμη του Μπίμα έγινε Νταρμική. Οι Πάνταβας σώθηκαν με την πιστή εφαρμογή του Ντάρμα! Χωρίς αυτή την ενάρετη συμπεριφορά τους, θα μπορούσαν να είχαν ηττηθεί από την αρχή. Και γιατί οι Καουράβας (οι εκατό αδελφοί με τους οποίους πολέμησαν οι Πάνταβας) έχασαν τη μάχη παρόλη την αδιαμφισβήτητη δύναμή τους; Διότι δεν είχαν Νταρμική δύναμη. Αυτό επί του οποίου στηρίζονταν ήταν άκρατη ζωική δύναμη.
- Μπάμπα, Geetha Vahini, Ch 7.

22 Ιανουαρίου

Ο Ένας Θεός είναι ο Εσώτερος Παρακινητής όλων των όντων. Εάν είναι μέσα σε όλους, τότε μπορεί να ρωτήσετε γιατί δεν είναι ορατός σε όλους. Ας σας δώσω ένα παράδειγμα. Φαντασθείτε ένα κομποσκοίνι με διαφορετικές χάντρες, όπως κοράλλια, μαργαριτάρια, κρύσταλλα, κοχύλια κ.λπ. Η χορδή διέρχεται μέσα από κάθε χάντρα και τις κρατάει ενωμένες, αλλά είναι ορατή μόνο όπου υπάρχουν διαφανείς χάντρες. Ομοίως επίσης, πρέπει να κάνετε τον εαυτό σας διάφανο, απαλλαγμένο από επιθυμίες και ‘θέλω’, που κρύβουν και θολώνουν τον εντός σας Κύριο. Τότε θα μπορείτε να δείτε τον Εσώτερο Παρακινητή. Για να κερδίσετε αυτή τη διαύγεια, η αγνότητα προθέσεων, παρορμήσεων και ενστίκτων είναι ουσιώδης. Μπορείτε να την επιτύχετε με συστηματικές και ειλικρινείς πνευματικές ασκήσεις. Μια σκάλα πρέπει να είναι τόσο ψηλή όσο το ύψος που θέλετε να φτάσετε. Κατά τον ίδιο τρόπο, πρέπει να συνεχίζετε τις πνευματικές σας ασκήσεις μέχρις ότου Τον Βιώσετε.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30, 1965.

21 Ιανουαρίου

Η Ενάρετη συμπεριφορά (Ντάρμα) είναι η ιδιότητα που ξεχωρίζει έναν άνθρωπο από ένα ζώο. Αυτή η φυσική συμπεριφορά των ανθρώπων έχει καταβληθεί στην πορεία  του χρόνου. Αυτοί που την υποστήριζαν και την ενθάρρυναν, και αποκόμιζαν χαρά απ’αυτή έχουν μειωθεί πλέον. Αυτό είναι σαν τα αγριόχορτα μου ρημάζουν τη σοδειά. Γι` αυτό η ‘εγκαθίδρυση’ του Ντάρμα είναι ζήτημα ξεκαθαρίσματος του αγρού! Σ’ αυτή την εποχή του σιδήρου (Κάλι Γιούγκα), το Ντάρμα έχει υποβαθμιστεί σε απλές λέξεις. Το Ντάρμα δεν είναι χειρισμός λέξεων. «Να λέτε την αλήθεια και να εφαρμόζετε το Ντάρμα» - αυτό είναι το βροντερό κάλεσμα των Ουπανισάντ, των θησαυρών γνώσεως της ινδικής πνευματικής καλλιέργειας. Όμως στη σημερινή εποχή, το «Να μιλάτε για το Ντάρμα», είναι σε ημερήσια διάταξη (αντί το να εφαρμόζετε το Ντάρμα)! Αυτό είναι το πρώτο βήμα της παρακμής του Ντάρμα! Μάθετε ότι αυτό που δεν εφαρμόζεται δεν μπορεί να διαθέτει δύναμη. Κατανοήστε αυτή την αλήθεια και να εφαρμόζετε το Ντάρμα στις ζωές σας.
- Μπάμπα, Geetha Vahini, Ch 7

20 Ιανουαρίου

Πρέπει να καλλιεργήσετε μια στάση αχώριστου δεσμού με τον Κύριο, ο οποίος είναι ο ίδιος σας ο Εαυτός. Εάν Εκείνος είναι άνθος πρέπει να νιώθετε ότι είστε μια μέλισσα που ρουφάει το νέκταρ του. Εάν Εκείνος είναι δέντρο νιώστε ότι είστε αναρριχητικό φυτό που γαντζώνεται πάνω του. Εάν είναι βουνοπλαγιά, νιώστε ότι είστε ένας καταρράκτης που κυλάει πάνω της. Εάν είναι ο ουρανός, να είστε ένα μικροσκοπικό αστέρι που τρεμοπαίζει πάνω του. Πάνω απ` όλα να έχετε επίγνωση της αλήθειας ότι εσείς και Αυτός είστε αδιαχώριστα ενωμένοι με Υπέρτατη Αγάπη. Εάν το νιώθετε αυτό παράφορα, με λεπτοφυή διάνοια, τότε το ταξίδι θα είναι γρήγορο και θα μπορέσετε να επιτύχετε τον σκοπό σας. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της λεπτοφυούς και της ‘χονδροειδούς’ διάνοιας. Η εξωτερική γνώση ή ‘χονδροειδής’ διάνοια, φροντίζει ώστε να περπατάτε, ενώ η λεπτοφυής θα σας κάνει να πετάξετε στον προορισμό σας. Η χονδροειδής είναι πολύ ισχυρά συνδεδεμένη με τη σωματική συνειδητότητα, ενώ αντιθέτως η λεπτοφυής υπερβαίνει το σώμα και θα ελαφρύνει το φορτίο σας.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 30, 1965

19 Ιανουαρίου

Από τα πέντε Στοιχεία, τα συστατικά αυτού του σύμπαντος, το νερό έχει κίνηση και ψυχρότητα ως Ντάρμα του. Η καύση και το φως είναι το Ντάρμα της φωτιάς. Έκαστο των πέντε Στοιχείων έχει το μοναδικό του Ντάρμα. Η ανθρωπότητα για τον άνθρωπο και η ζωώδης φύση για τα ζώα - αυτά τους διαφυλάσσουν από την παρακμή. Πώς γίνεται η φωτιά να είναι φωτιά, αν δεν έχει δύναμη για καύση και φως; Πρέπει να εκδηλώσει το Ντάρμα της για να είναι ο εαυτός της. Όταν το χάσει, γίνεται άψυχη σαν ένα κομμάτι κάρβουνο. Παρομοίως κι ο άνθρωπος επίσης έχει μερικά φυσικά χαρακτηριστικά που είναι η ίδια η ζωτική του πνοή. Μπορεί κανείς να αναγνωριστεί ότι είναι άνθρωπος μόνο όταν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Για τη διατήρηση και καλλιέργεια αυτών των ιδιοτήτων και ικανοτήτων, έχουν καθοριστεί συγκεκριμένοι τρόποι συμπεριφοράς και ‘γραμμές’ σκέψεως. Αυτό καλείται Ντάρμα. Αυτές οι ιδιότητες δεν εισάγονται από κάπου εξωτερικά, ούτε μπορούν να απομακρυνθούν. Είναι η ίδια σας η αυθεντική φύση, η μοναδικότητά σας.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 7.

18 Ιανουαρίου

Όλοι οι φόβοι, οι ανησυχίες, η απανθρωπιά και η αδικία που βλάπτουν σήμερα τον κόσμο, προκαλούνται από την εσφαλμένη υλική εκπαίδευση. Ακόμη και εκείνοι που υπόσχονται να θεραπεύουν τις ασθένειες του σώματος, το μεταχειρίζονται σαν να είναι τα διαφορετικά του μέρη αντικείμενα για ξεχωριστή σπουδή και αντιμετώπιση. Όλη η φύση είναι το σώμα του Θεού και πρέπει έτσι να την αντιμετωπίζετε. Η πνευματική εκπαίδευση στρέφει την προσοχή στην ενότητα που υπάρχει πίσω από όλη την φαινομενική πολλαπλότητα. Για να γιορτάσετε κάθε ξεχωριστή περίσταση ή εορτή, πρέπει να έχετε καθαρίσει τα σπίτια σας και το περιβάλλον τους, να έχετε βάψει ή ασβεστώσει  τους τοίχους, σχεδιάζοντας ευοίωνα σχέδια στο πάτωμα, ή στολίζοντας με στεφάνια λουλουδιών τις πόρτες σας - όλα αυτά όμως είναι απλώς εξωτερική διακόσμηση. Για να είστε αληθινά ευτυχισμένοι, πρέπει να αποφασίσετε να εξαλείψετε από μέσα σας τα κακά του εγωισμού, της απληστίας, του μίσους και της ζήλιας. Τότε θα αντιληφθείτε αληθινά το φως μέσα σας, και το Άτμα (Υπέρτατη Ψυχή) θα αρχίσει να σας γίνεται αισθητό με όλη του τη δόξα.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 15, 1979.

17 Ιανουαρίου

Ο Θεός δημιούργησε αυτό το Σύμπαν σύμφωνα με τους δικούς Του εντελλομένους κώδικες για τη συντήρηση και την απρόσκοπτη λειτουργία του. Υπάρχουν κανόνες ορθής συμπεριφοράς για κάθε άτομο και ομάδες ανθρώπων. Αυτοί αποτελούν το δόγμα του Ντάρμα (Ενάρετης Συμπεριφοράς). Η λέξη Ντάρμα προέρχεται από τη ρίζα, Ντρ, που σημαίνει ‘φορώ’. Ντάρμα σημαίνει αυτό που φοριέται ή εφαρμόζεται. Είναι η άγια ενδυμασία του Θεού. Το Ντάρμα διαφυλάσσει και την τιμή και την αξιοπρέπεια. Προστατεύει και χαρίζει ομορφιά και χαρά, προσφέροντας γοητεία στη ζωή. Όπως τα ρούχα διατηρούν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που τα φορά, το Ντάρμα προστατεύει την αξιοπρέπεια κάθε χώρας και των ανθρώπων της. Κάθε μια χώρα στον κόσμο, έχει το δικό της ιδιαίτερο Ντάρμα ή αποκλειστικό καθήκον. Κάθε χώρα είναι μέρος του σώματός του Θεού, και προστατεύεται από το Ντάρμα που εφαρμόζει.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 7.

16 Ιανουαρίου

Η ανθρώπινη γέννηση χαρίζεται σε μια ζωντανό ον ως η κορωνίδα των επιτεύξεών του κατά τη διάρκεια πολλών ζωών. Καταλάβετε ότι αυτή η ζωή είναι πολύ ασταθής. Ο θάνατος πάντοτε ενεδρεύει και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τον αρπάξει. Μην καθυστερείτε να επιλέξετε τον ορθό σκοπό της ζωής και να αποφασίσετε τους καλύτερους τρόπους για να τον πετύχετε. Αποστραφείτε από τον εξωτερικό κόσμο και τα θέλγητρά του, και στραφείτε  στην εσωτερική επικράτεια της συνειδητότητας. Τα εσωτερικό ταξίδι θα σας ανταμείψει καλά με τον πολύτιμο θησαυρό της έκστασης. Η θάλασσα διασπείρει στην ακτή μόνο  κοχύλια και αφρό. Αν όμως κάποιος τολμήσει να καταδυθεί στα βάθη της, θα ανταμειφθεί με κοράλλια και μαργαριτάρια. Αυτή πρέπει να γίνει η πραγματική σας αποστολή. Εάν τη χάσετε, θα ζείτε και θα πεθαίνετε σαν τα ζώα που δεν γνωρίζουν τις εσωτερικές τους πηγές χαράς. Εάν ανακαλύψετε την εσωτερική πηγή χαράς, θα είστε ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, γαλήνιοι και γεμάτοι αγάπη.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 15, 1979.

15 Ιανουαρίου

Αναλογιστείτε την υπηρεσία που κάνει ο ήλιος σ` αυτόν τον κόσμο! Αυτό είναι η καθημερινή εμπειρία όλων. Ο ήλιος είναι η πηγή κάθε μορφής ζωής πάνω σ` αυτόν τον πλανήτη. Χωρίς τις ακτίνες του, η γη θα ήταν ένας έρημος τόπος. Έλκει στον ουρανό τα ύδατα των θαλασσών και λιμνών, και από τα σύννεφα ρίχνει βροχή στις καλλιέργειες. Είναι ο Θεός του Ντάρμα (Δικαιοσύνης-Αρετής), σκορπίζοντας τις ακτίνες του εξίσου σε όλους. Η υπηρεσία που κάνει και η ευτυχία που συνεισφέρει είναι κάτι που κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει. Παρόλο που το κάνει για εκατομμύρια χρόνια, χωρίς καμιά αλαζονεία, κινείται αδέσμευτος από τις συνέπειες της ενεργοποιούς του αποστολής της υπηρεσίας. Ο ήλιος μας διδάσκει μ’ αυτόν τον τρόπο ότι όταν κάποιος είναι ο εαυτός του, δεν θα έχει ούτε εξάντληση ούτε αγαλλίαση, ούτε αποστροφή ούτε αλαζονεία. Δηλαδή, το έργο του ήλιου δεν είναι κάτι που επιβάλλεται έξωθεν ή γίνεται με εξαναγκασμό. Γι` αυτό εκτελείται συστηματικά, και απρόσκοπτα.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 6.

14 Ιανουαρίου

Σκεφτείτε αυτό: Όταν είστε καλά, κανείς δεν ρωτάει για την υγεία σας. Αν όμως σας χτυπήσει αρρώστια ή θλίψη, σας βομβαρδίζουν με ανυπόμονες ερωτήσεις. Γιατί αυτή η ανησυχία; Διότι η θεμελιώδης φύση του ανθρώπου είναι να είναι ευτυχισμένος και υγιής. Η φύση σας είναι η χαρά. Γι` αυτό όταν είστε ευτυχισμένοι και υγιείς, κανείς δεν εκπλήσσεται ούτε ανησυχεί. Η θλίψη και η λύπη είναι αφύσικα φαινόμενα, και είναι το αποτέλεσμα μιας πλάνης που έχει κατακυριεύσει τη φύση σας. Αν κάνετε κάποιο έργο ως ανειλημμένο καθήκον, θα σας φανεί δύσκολο να υπομείνετε τα προβλήματα και τα βάσανα που μπορεί να το συνοδεύουν. Θα σας προκαλέσει επίσης έπαρση, ή το συναίσθημα «είμαι ο πράτων», κι έτσι θα σας επιφέρει εξάντληση ή ενθουσιασμό, αποστροφή ή αλαζονεία. Απ’ την άλλη μεριά αν το κάνετε ως μέρος της φύσης σας, θα μπορείτε να νιώθετε ψυχικό σθένος.
- Μπάμπα

13 Ιανουαρίου

Όσο περισσότερα πλούτη συσσωρεύετε τόσο πιο πολύ δεσμεύεστε και πέφτετε σε περισσότερη ανησυχία, άγχος και φόβο. Δεν μπορεί να υπάρχει γαλήνη του νου για κάποιον που επιβαρύνεται από πλούτη. Οι άνθρωποι μες την άγνοιά τους αναζητούν αυτή την αδιάκοπη ανησυχία καθώς δεν γνωρίζουν που μπορούν να αποκτήσουν γαλήνη. Ένας μορφωμένος άνθρωπος πρέπει να έχει την αρετή της γαλήνης ως πρώτο προσόν. Αυτό σημαίνει, ότι δεν επηρεάζεται από επαίνους ή κατηγορίες, αποτυχίες ή επιτυχίες. Είναι το εγώ που κάνει κάποιον να αισθάνεται χαρούμενος ή λυπημένος. Συνεπώς να ελέγχετε το εγώ απλώνοντας την αγάπη σας σε κάθε ζωντανή ύπαρξη. Το εγώ είναι έλλειψη αγάπης. Αυτός που δοκιμάζεται από το εγώ δεν μπορεί να χαίρεται όταν οι άλλοι είναι ευτυχισμένοι, και να αισθάνεται πόνο όταν οι άλλοι είναι δυστυχισμένοι. Μόνο ένας ανιδιοτελής και χωρίς εγώ άνθρωπος μπορεί να συμμερίζεται την ευτυχία των άλλων και να κάνει θετικά βήματα για να απαλύνει τη δυστυχία κάποιων άλλων. Ο Θεός θα είναι πάντοτε στο πλευρό των ανιδιοτελών ανθρώπων και δεν θα υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να επιτύχουν.
- Μπάμπα, pine Discourse, 15 Jan 1979.

12 Ιανουαρίου

Ολόκληρος ο κόσμος είναι στενά σχετιζόμενος με τον ‘θεό’ Ήλιο. Είναι η ορατή εκδήλωση του Κυρίου. Στην Ινδία, θεωρείται εξόχως ιερός και του έχει αναγνωριστεί η απαράμιλλη ‘θέση’ ενός μεγάλου Γκουρού. Ο ήλιος είναι επίσης η πηγή του χρόνου. Θέτει όρια και ρυθμίζει τα χρόνια ζωής κάθε ανθρώπου. Κάνει το καθήκον του χωρίς σκέψη για ανταμοιβή, και είναι ταπεινός και ακλόνητος. Φανταστείτε την υπομονή με την οποία ο ήλιος υπομένει τις ακραίες θερμοκρασίες, και χαρίζει επαρκή θερμότητα στο ανθρώπινο σώμα, κάθε μια μέρα χωριστά. Οι άνθρωποι έχουν τόση  ενεργητικότητα και ευφυΐα, χάρη στην ηλιακή ενέργεια που απορροφούν. Εάν ο ήλιος παραμείνει αδρανής έστω και για μια στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος θα παγώσει και θα βυθιστεί στο σκότος. Οι πράξεις των μεγάλων ανδρών είναι τα ιδεώδη που πρέπει να ενστερνίζονται οι υπόλοιποι. Αυτό δείχνει επίσης ότι όλοι στον κόσμο υπόκεινται στη δέσμευση του Κάρμα (δραστηριότητα).
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 6.

11 Ιανουαρίου

Παρόλο που οι τροφές και οι συνήθειες μπορεί να είναι διαφορετικές στις διάφορες χώρες, το πνεύμα της αρμονίας και της ενότητας που εμφαίνεται στις αθλοπαιδιές είναι ένα ευχάριστο παράδειγμα για όλους. Μια χαρακτηριστική ιδιότητα των αθλοπαιδιών είναι ότι ξεχνιούνται οι διαφορές και τα άτομα συμμετέχουν στα αγωνίσματα με θεϊκό πνεύμα φιλίας και σύμπνοιας. Οι αθλοπαιδιές βοηθούν τους παίχτες όχι μόνο να βελτιώνουν την υγεία τους αλλά και να χαίρονται επίσης. Όμως, δεν πρέπει κανείς να παραμένει ικανοποιημένος μόνο μ’ αυτά τα οφέλη. Η ανθρωπότητα έχει και ένα άλλο σώμα εκτός από το φυσικό. Είναι το λεπτοφυές σώμα, γνωστό αλλιώς ως νους. Είναι λοιπόν εξίσου σημαντικό να προάγετε την αγνότητα του νου και να ‘διευρύνετε’ την καρδιά σας. Η αληθινή ανθρωπιά ανθίζει μόνο όταν το σώμα, ο νους και το πνεύμα αναπτύσσονται αρμονικά. Ο ενθουσιασμός και η προσπάθεια που δείχνετε στις αθλοπαιδιές πρέπει να εκδηλώνεται επίσης και στο πλαίσιο της ηθικής και της πνευματικότητας.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 14, 1990.

10 Ιανουαρίου

Οι εντυπώσεις  των αισθήσεων, του νου και της διάνοιας δεν έχουν καμία σχέση με το Άτμα (Θεϊκός Εαυτός), που πράγματι είστε. Το Άτμα δεν επηρεάζεται από κανένα υποκείμενο ή αντικείμενο ή απολαύσεις. Το μυστικό της σοφίας είναι να γνωρίσετε το Άτμα ως τέτοια οντότητα, ανεπηρέαστο και αδέσμευτο. Αυτή η επίγνωση θα σας καθοδηγεί και στον εξωτερικό και στον εσωτερικό δρόμο. Αυτή η γνώση δεν θα εμποδίσει τη δράση αλλά θα την γεμίσει με σκοπό και νόημα. Θα χτίσει πίστη, θα εμπνεύσει την ηθική ζωή, θα οδηγήσει τον άνθρωπο στην επικράτεια της απολύτρωσης επί του δρόμου της δράσης που δεν παρακινείται από επιθυμίες. Για την επίτευξη της απελευθέρωσης, η σοφία είναι ο άμεσος δρόμος. Ως εκ τούτου, είναι ασυγκρίτως ιερή. Και φυσικά, συνάγεται ότι η άγνοια είναι αναμφιβόλως η πιο ανάρμοστη. «Να βλέπετε το Οικουμενικό μέσα στο ιδιαίτερο, να βλέπετε το ιδιαίτερο μέσα στο Οικουμενικό. Αυτή είναι η ουσία της γνώσης», διεκήρυξε ο Κρίσνα στην Γκίτα.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 6.

9 Ιανουαρίου

Πολλά παιδιά στο δημοτικό όταν διαβάζουν συμπεριφέρονται με ταπεινότητα, πειθαρχία και καλοσύνη. Όταν όμως πηγαίνουν στο γυμνάσιο, χάνουν μερικές από αυτές τις ιδιότητες. Όταν πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο, σχεδόν όλες έχουν χαθεί! Γιατί; Οι δάσκαλοι είναι η αιτία για την πειθαρχία και την καλή συμπεριφορά τους στο δημοτικό. Γίνεται τίποτα στο γυμνάσιο και στο πανεπιστήμιο μέσω διδαγμάτων και εφαρμογής τους στην πράξη για την καλλιέργεια του χαρακτήρα και της πνευματικότητας στους σπουδαστές; Σήμερα, η εκπαίδευση γίνεται για την εύρεση εργασίας. Αυτό δεν είναι σωστό. Η εκπαίδευση γίνεται για την ανάπτυξη της ορθής κατανόησης. Οι σπουδαστές πρέπει να αφομοιώνουν και την πνευματική καλλιέργεια, παράλληλα με την ακαδημαϊκή γνώση. Η πνευματικότητα και η ηθική πρέπει να προάγονται στους σπουδαστές. Από όλα τα επαγγέλματα που υπάρχουν στον κόσμο, το πιο αξιοσέβαστο είναι αυτό του δασκάλου. Ο δάσκαλος πρέπει να μεταδώσει στους σπουδαστές ό,τι είναι καλό και εξευγενίζει. Αυτό πρέπει να αναπτυχθεί σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 14, 1990.

8 Ιανουαρίου

Κάθε ένας πρέπει να δρα (Κάρμα). Εάν όχι, τότε ο ίδιος ο κόσμος θα είναι ένα μηδενικό. Κάθε ένας στον κόσμο δεσμεύεται από την υποχρέωση του Κάρμα. Η σοφία (Γκνιάνα) είναι ο τελικός σκοπός και κέρδος όλου του Κάρμα. Η σοφία είναι ο θησαυρός που κερδίζει κανείς με τις προσπάθειές του να εξαγνίσει τον νου και να κερδίσει τη χάρη του Θεού. Ποια είναι όμως αυτή η σοφία; Είναι αυτή με την οποία  βιώνετε ότι ο Θεός είναι σε όλους και παντού. Όλοι είναι μέσα σας, είστε μέσα σε όλους. Πρέπει να αποκρυσταλλώσετε αυτή την πεποίθηση στην συνειδητότητά σας, με τη βοήθεια της ανάλυσης, της διάκρισης και της πνευματικής έρευνας. Απομονώστε και διώξτε από τη συνειδητότητά σας τις εντυπώσεις των αισθήσεων, του νου, της διάνοιας, κ.λπ. Πρέπει να κάνετε κάθε σας πράξη μ’ αυτή τη σοφία ως φόντο της και μ’ αυτή την πεποίθηση.
- Μπάμπα, Geeta Vahini, Ch 6

7 Ιανουαρίου

Πιο μεγαλύτερο  δυστύχημα μπορεί να υπάρχει από το να κακολογεί κανείς τα λάθη των άλλων και να εθελοτυφλεί στα δικά του, ή να αποδοκιμάζει την εμφάνιση των άλλων μην βλέποντας τη δική του ασχήμια; Μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη αμαρτία από του να έχει κανείς αυτές τις ιδιότητες από γέννηση; Είναι αυτό πνευματική καλλιέργεια; Ενσαρκώσεις της αγάπης! Η τήρηση της ηθικής στην καθημερινή ζωή, η θεοποίηση όλων των πράξεων και σκέψεων και η απαρέγκλιτη τήρηση των ιδανικών - όλα αυτά μαζί συνιστούν την πνευματική καλλιέργεια. Οι σπουδαστές σήμερα δεν κάνουν τις απαραίτητες προσπάθειες για να κατανοήσουν την ιερότητα και την αξία της. Η ινδική πνευματική καλλιέργεια είναι ένας συνδυασμός αγνότητας, θειότητας, εξιδανίκευσης και κάλλους, και όχι στενόμυαλων ιδεών και ιδανικών. Το ευχετικό γνωμικό της ινδικής πνευματικής καλλιέργειας είναι: «Είθε όλα τα όντα παντού να είναι ευτυχισμένα».
- Μπάμπα, pine Discourse, Jan 14 1990.

6 Ιανουαρίου

Παραμένει το αεροπλάνο στον ουρανό, αποδοκιμάζοντας τη γη από κάτω του; Εκείνοι που έχουν κερδίσει το δικαίωμα να ταξιδεύουν μέσα σ` αυτό δεν μπορούν να πετάξουν προς αυτό! Συνεπώς, για να τους πάρει, πρέπει να κατέβει κάτω στα μέρη που συγκεντρώνονται όπως έχει κανονιστεί εκ των προτέρων, και έπειτα να ανέλθει στον ουρανό μ’ αυτούς. Ομοίως επίσης, οι σοφοί που δεν έχουν καμία επιθυμία ή παρόρμηση να κάνουν Κάρμα (δράση), κατέρχονται και βοηθούν εκείνους που ειδάλλως δεν θα έκαναν καμιά πρόοδο. Ο ορθός τρόπος για να κάνετε πράξεις είναι να ταυτίζετε κάθε όψη του Σύμπαντος με την Οικουμενική Ύπαρξη και να αφιερώνετε όλες τις πράξεις σ’ Αυτήν. Πάντοτε να θυμάστε ότι αυτός που είναι δεσμευμένος με την ψευδή ιδέα ότι είναι το σώμα και τίποτα περισσότερο, δεν μπορεί ποτέ να κερδίσει το παιχνίδι της ζωής. Πρέπει να αποκτήσει την επίγνωση ότι είναι ο Θεός για να είναι σίγουρος για τη νίκη.
- Μπάμπα, Geetha Vahini, Ch 6.

5 Ιανουαρίου

Η πραναγιάμα είναι η άσκηση με την οποία κρατάτε την αναπνοή σας (πράνα). Η σπουδαιότητά της μπορεί να κατανοηθεί μόνο όταν αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν πέντε διαφορετικές ζωτικές πνοές, ήτοι, prana, apana, vyana, udana και samana. Η διαδικασία με την οποία ελέγχονται αυτές ονομάζεται πραναγιάμα και αυτή χαρίζει εσωτερική όραση. Στην πραναγιάμα τα τρία διαφορετικά στάδια είναι η εκπνοή, η εισπνοή και το κράτημα της αναπνοής. Μέσω της εισπνοής και της εκπνοής μπορεί κανείς να ελέγχει τις ζωτικές πνοές και να τις φέρνει εντός. Παράλληλα με το κράτημα της αναπνοής πρέπει να τηρεί και την Prathyahara (μεταστροφή του νου εντός) για την επίτευξη της ευδαιμονίας. Τα όργανα και ο νους πάντοτε επιθυμούν να κοιτάζουν και να ενδιαφέρονται για τα εξωτερικά πράγματα. Ο νους αναπτύσσει αισθησιακές επιθυμίες όταν τα κοιτάζει. Ως αποτέλεσμα αυτών των επιθυμιών, ο νους γίνεται μη-αγνός. Η Prathyahara είναι η μεταστροφή του νου εντός και μακριά από τα εξωτερικά πράγματα.
- Μπάμπα, Summer Showers in Brindavan in 1973, Ch 7.

4 Ιανουαρίου

Να θυμάστε ότι σχεδόν όλοι στον κόσμο υπόκεινται στον κανόνα του Κάρμα (δράση). Οι άνθρωποι όμως είναι τόσο βυθισμένοι στην άγνοια, που δεν γνωρίζουν ούτε τη ηθική και διανοητική τους κατάσταση και τα μυστικά του Κάρμα. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να σωθούν μόνο εμπνεόμενοι από το παράδειγμα των αρίστων. Πόσο ζεστό είναι το σώμα σας τώρα; Μπορεί να είναι περίπου 36 βαθμών. Πώς συνέβη αυτό; Επειδή ο ήλιος αντέχει εκατομμύρια φορές περισσότερη ζέστη σ’ αυτή την απόσταση, δεν είναι έτσι; Τώρα αν ο ήλιος αισθανθεί ότι δεν μπορεί να ανεχτεί όλη αυτή τη φωτιά και αρχίσει να ψύχεται, τι θα συμβεί στην ανθρωπότητα; Εάν ο Θεός απέχει από τη δράση, φανταστείτε ποια θα είναι η μοίρα αυτού του απέραντου Σύμπαντος; Ο άνθρωπος της σοφίας επίσης χρειάζεται να εμπλέκεται στη δράση, για να απομακρύνει τη νωθρότητα και την ψευδαίσθηση των κοινών ανθρώπων. Όλοι πρέπει να υπακούουν τον κανόνα του Κάρμα, χωρίς καμιά παρέκκλιση.
- Μπάμπα, Geetha Vahini, Ch 6.

3 Ιανουαρίου

Πολλά παιδιά σήμερα είναι άστατα και ποταπά, διότι δεν έχουν άλλα παραδείγματα να ακολουθήσουν. Δυστυχώς, οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι ηγέτες εξάπτουν τα πάθη των νεανικών μυαλών και τα ενθαρρύνουν σε ανάρμοστες πράξεις. Παράλληλα με τα μαθήματα που δίνουν στα παιδιά, πρέπει και οι μεγαλύτεροι να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν, και να διάγουν υποδειγματικές ζωές απλότητας, ειλικρίνειας, και σταθερής πνευματικής πειθαρχίας. Τα παιδιά δεν λέγουν ένα πράγμα και κάνουν το αντίθετο. Είναι πολύ έντιμα και αθώα. Όλοι πρέπει να απορροφήσουν αυτή τη φύση από τα παιδιά, διότι οι μεγαλύτεροι έχουν ξεφύγει πολύ από το ιδεώδες. Αντί να λένε εκατό πράγματα, είναι καλύτερο να κάνουν ένα πράγμα ορθά. Καθαγιάστε τη ζωή σας κάνοντας ανιδιοτελή εργασία. Για το άτομο που μιλάει πολύ, δεν υπάρχει χρόνος για εργασία. Αντί να σπαταλάτε χρόνο μιλώντας, να χρησιμοποιείτε τον χρόνο σας στην υπηρεσία της ανθρωπότητας που είναι υπηρεσία στον Θεό, επαναλαμβάνοντας καθ’ όλο αυτό το διάστημα το Όνομα του Κυρίου.
- Μπάμπα, pine Discourse, Mar 31, 1975.

2 Ιανουαρίου

Μπορεί να απορείτε γιατί οι απελευθερωμένοι (Γκνιάνις) πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν πράξεις (Κάρμα). Λοιπόν, οι άνθρωποι συνήθως ακολουθούν τα ιδεώδη που έχουν θέσει εκείνοι που βρίσκονται σε ανώτερα επίπεδα. Οι πράξεις τους αποτελούν τη βάση της Ορθής Συμπεριφοράς (Ντάρμα). Εάν οι απελευθερωμένοι (σοφοί) παραμένουν αδρανείς, πώς μπορούν οι κοινοί θνητοί να σωθούν; Δεν θα έχουν καμιά καθοδήγηση και θα χαθούν στα εύπιστα μονοπάτια των αισθησιακών απολαύσεων. Το καθήκον των σοφών είναι να προάγουν ότι είναι ορθό και να το εφαρμόζουν ενώπιον των άλλων, έτσι ώστε και αυτοί να παρακινούνται να το ακολουθήσουν, που ωθούμενοι από την ελπίδα ότι θα γίνουν το ίδιο ικανοποιημένοι και χαρούμενοι όπως οι σοφοί. Ο σοφός πρέπει να ενεργεί και να ολοκληρώνει, να ‘βλέπει’ και να τα δείχνει, έτσι ώστε οι υπόλοιποι να μπορούν να πειστούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα που θέτουν. Ο ήλιος και η σελήνη διεξάγουν τα συνήθη τους έργα. Ο άνεμος και η φωτιά πρέπει να εκτελούν τα καθήκοντά τους χωρίς δισταγμό. Ως εκ τούτου, έκαστος πρέπει να εκτελεί το έργο του χωρίς αποτυχία είναι φροντίδα.
- Μπάμπα, Geetha Vahini, Ch 6.

1 Ιανουαρίου

Η σχέση ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον εργοδότη πρέπει να είναι σαν τη σχέση μεταξύ της καρδιάς και του σώματος. Και οι δύο είναι στενά συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Εξαρτώνται ο ένας από τον άλλον για την ίδια την ύπαρξη. Η αγάπη και η στοργή πρέπει να κυβερνούν τη μεταξύ τους σχέση, όχι το μίσος ή ο φθόνος. Να εργάζεστε με πνεύμα αγάπης, αυτό θα σας οδηγήσει στη λατρεία του Θεού. Δηλαδή, εργασία χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τα οφέλη που αποκομίζετε απ’ αυτήν. Να εργάζεστε, αφού αυτό είναι το καθήκον σας. Να εργάζεστε αφού αγαπάτε την εργασία, εφόσον αυτός είναι ο τρόπος που μπορείτε να προσφέρετε στον Θεό την ευγνωμοσύνη για τις ικανότητες με τις οποίες σας έχει προικίσει. Αυτό το είδος εργασίας σας οδηγεί στη σοφία, η οποία είναι να αναγνωρίσετε το Θείο που υπάρχει μέσα σε κάθε ον. Είθε η Νέα Χρονιά να σας χαρίσει νοητική γαλήνη και είθε το ιδανικό της ζωής σας για αυτοπραγμάτωση να εκπληρωθεί. Είθε κάθε ευμάρεια και ευχαρίστηση να σας προστεθεί. Αυτή είναι η ευλογία Μου.
- Μπάμπα, pine Discourse, 25 Dec 1985.