Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Επανεκδόθηκε το βιβλίο ΟΜΙΛΙΕΣ πάνω στην ΜΠΑΓΚΑΒΑΝΤ ΓΚΙΤΑ

Ομιλίες του Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα σε επιμέλεια Αλ Ντράκερ. Διαβάστε την ανακοίνωση και δείτε το σχετικό βίντεο.

Τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 1984, ο Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα έδωσε μια σειρά 34 ομιλιών στους σπουδαστές του Πανεπιστημίου του, ερμηνεύοντας σε βάθος την Μπάγκαβαντ Γκίτα και δίνοντας ταυτόχρονα απλές, πρακτικές οδηγίες για την εφαρμογή της διδασκαλίας της στην καθημερινή ζωή. Οι ομιλίες αυτές σχημάτισαν τα κεφάλαια αυτού του βιβλίου.  

Όπως λέει ο Μπάμπα, αν ενώσουμε την πρώτη και την τελευταία λέξη της Γκίτα, θα πάρουμε τη λέξη ‘μάμα-ντάρμα’, που σημαίνει ‘το καθήκον μου’ και η οποία συνοψίζει την όλη διδασκαλία της Γκίτα.

Την επεξεργασία από τα Τέλουγκου, τη διάλεκτο που ο Μπάμπα έδωσε τις ομιλίες του, την έκανε ο Αλ Ντράκερ. Λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του μπορείτε να δείτε σε αυτό το BINTEO

Μέγεθος 16,5 Χ 23,5 εκ. Σελίδες 400. Τιμή 12 €

Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο: Η ουσία της Γκίτα

Γκίτα σημαίνει τραγούδι. Αλλά εδώ δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τραγούδι. Είναι το Θεϊκό Τραγούδι της Απελευθέρωσης. Έχει δοθεί από τον Θεό για να μας ελευθερώσει από τις ψευδαισθήσεις που μας κρατούν σιδηροδέσμιους. Η Γκίτα εξυμνεί την Ύψιστή μας Αλήθεια, τον Άτμα.

Άτμα σημαίνει Εαυτός. Αλλά σημαίνει και Θεός. Ο Άτμα είναι ο δικός μας Θεός-Εαυτός, ο πραγματικός μας Εαυτός. Και αφού ο Θεός είναι πάντα Ένας, ο Άτμα είναι ο Ένας και Αληθινός Εαυτός του καθενός και του καθετί. Η ψευδαίσθηση είναι που τον κάνει να φαίνεται ως πολλά. Το πεπρωμένο μας είναι να διαλύσουμε τα σύννεφα της ψευδαίσθησης για να μπορέσει να αποκαλυφθεί η Αλήθεια και να συνειδητοποιηθεί ο Άτμα. Αυτό είναι η Αυτογνωσία.