Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Το Ίαμα της Αγάπης

Το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δυτικής Αττικής πλημμύρισε γι’ άλλη μια φορά από λουλούδια, μουσικές και τραγούδια, από επισκέπτες με την αγκαλιά τους ανοιχτή, από χαμόγελα διάπλατα, από δάκρυα χαράς...!

Δεκάδες μέλη του Ελληνικού Οργανισμού Σάτυα Σάι, αλλά και άλλοι υπηρέτες της ανιδιοτελούς - χωρίς ανταλλάγματα - προσφοράς, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην προετοιμασία και διεξαγωγή της καθιερωμένης ανοιξιάτικης γιορτής, την Κυριακή 19 Μαίου 2013.

PDF

Το θέατρο του Θεραπευτηρίου στολίστηκε, καρέκλες και τραπέζια στήθηκαν, τα φώτα άναψαν, τα αναβατόρια και οι ανελκυστήρες των κτηρίων «πήραν φωτιά» ανεβοκατεβάζοντας τα αναπηρικά αμαξίδια, αυτοκίνητα επιστρατεύτηκαν για την μεταφορά των ανήμπορων, χορτοφαγικές λιχουδιές και φρουτοχυμοί μοιράστηκαν σε όλους, ενώ καντάδες αντηχούσαν παντού, σε όλα τα δωμάτια, κυρίως γι’αυτούς που δεν μπορούσαν να σηκωθούν.

Στιγμιότυπο από τη γιορτή στο θέατρο του Θεραπευτηρίου

Αρκετοί όμως ασθενείς μπόρεσαν. Τόλμησαν, κατέβηκαν στο χώρο της γιορτής και απόλαυσαν κάθε στιγμή. Κι αυτό που συνήθως φαντάζει δύσκολο και ακατόρθωτο - ω του θαύματος! – ξεδιπλώθηκε μπροστά σε όλους μας. Όλα «μπερδεύτηκαν» τόσο γλυκά! Η μελωδική φωνή της Αναστασίας με το λυγμό της Παγώνας∙ οι μουσικές του Μιχαήλ με τον καημό του Φάνη∙ τα τραγούδια του Φρανκ και της Ματθίλδης με τη λαχτάρα του Γιώργου και του Βασίλη∙ το μπουζούκι του Δημήτρη με τον ενθουσιασμό του Χρήστου∙ τα πειθαρχημένα βήματα των χορευτών από το Π. Φάληρο με τα δειλά, ασταθή βήματα του Δημήτρη! Ούτε καν αυτοί οι νόμοι της Φυσικής δε στάθηκαν ικανοί να σταματήσουν το ξέφρενο χορό που «έριχναν» τα αναπηρικά καροτσάκια κι αυτοί που «επέβαιναν» σ’ αυτά. Οι λεγόμενοι παραπληγικοί «όργωναν» την πίστα, και κάποιοι με σύνδρομο Ντάουν απογειώθηκαν με τους νησιώτικους χορούς!

Το υπέρτατο, ανεξάντλητο Ίαμα της Αγάπης είχε και πάλι άριστα θεραπευτικά αποτελέσματα! Μεταμόρφωσε τις καρδιές όλων: διασκεδαστών και ψυχαγωγούμενων, νοσηλευτών και νοσηλευόμενων, περιπατητικών και αναπήρων. Σε μια τέτοια δίνη Χαράς και Συμπόνιας όλα βιώθηκαν όπως πραγματικά είναι: ΕΝΑ!

Η ανθρώπινη φύση σάς επιβάλλει να κάνετε τους άλλους ευτυχισμένους. Αυτό θα πει αγάπη. Η καρδιά σας είναι γεμάτη από αγάπη και πρέπει να την μοιράζεστε με τους άλλους. Όταν έχετε αρκετό φαγητό για τον εαυτό σας, φάτε εσείς, αλλά προσφέρετε ένα μέρος και στους άλλους. Διαφορετικά θα αλλοιωθεί. Κατά τον ίδιο τρόπο, πρέπει να μοιράζεστε την αγάπη σας με πέντε άτομα τουλάχιστον την ημέρα. Πρέπει να εκδηλώνετε την θεία αυτή Αγάπη και να τη μοιράζεστε με τους συνανθρώπους σας.

- Μπάμπα