Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Εγκαίνια Βιβλιοθήκης Σάτυα Σάι

Σάι Πρέμα, 5 Ιουλίου 2020

Με πολύ μεγάλη χαρά, φέτος, την ημέρα του Πνευματικού Διδασκάλου (Γκούρου Πούρνιμα), 5 Ιουλίου 2020, έγιναν τα εγκαίνια της πανέμορφης βιβλιοθήκης του Σουάμι μας.

Εδώ και δυόμιση χρόνια, ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας αυτής της βιβλιοθήκης, μετά από καθοδήγησή Του. Αρχικά, συγκεντρώθηκαν όλα τα τεύχη του Αιώνιου Ηνίοχου (αγγλικά και ελληνικά), τα οποία συλλέχθηκαν ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες. Υπήρξαν επίσης προσφορές τευχών από εθελοντές, καθώς και αρχείων από πολύ παλαιά μέλη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ταξινόμηση των βιβλίων (αγγλικών και ελληνικών) με βάση την ταξινόμηση που έχει γίνει στο Πουτταπάρτι. Τα βιβλία αυτά προσφέρθηκαν από πολλά μέλη, παλαιά και νεότερα, με πολλή αγάπη. Αυτή τη στιγμή περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες βιβλία και περιοδικά του Σουάμι βρίσκονται στη βιβλιοθήκη. Εκπονείται ένα σχέδιο δανεισμού, ώστε όλο το υλικό να είναι προσβάσιμο σε κάθε αναζητητή. Δημιουργήθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία που καταχωρήθηκαν σε μνήμες υπολογιστών.

Ακολούθησε η κατασκευή της βιβλιοθήκης. Ένας πολύ έμπειρος ξυλουργός ανέλαβε το έργο αυτό, δημιουργώντας ένα πανέμορφο σύνολο στο Σάι Πρέμα. Ο χώρος που επιλέχθηκε καθαρίστηκε, βάφτηκε, τοποθετήθηκε σε αυτόν ξύλινο πάτωμα και στη συνέχεια ακολούθησε η κατασκευή της βιβλιοθήκης. Ηλεκτρικές γραμμές περάστηκαν από την αρχή και έτσι φωτίστηκε πανέμορφα ο χώρος. Τοποθετήθηκαν προστατευτικά τζάμια με όμορφους μεντεσέδες, πόμολα και κλειδαριές, αναδιαμορφώθηκε το περβάζι με ωραίες βουκαμβίλιες και άλλα λουλούδια και το σύνολο ολοκληρώθηκε με ανοιχτόχρωμες κουρτίνες.

Στη διάρκεια αυτών των δυόμιση ετών, πολλοί εθελοντές εργάστηκαν ανιδιοτελώς, με πολύ υπομονή και επιμονή και όταν τα πράγματα δυσκόλευαν πολύ, το δικό Του χέρι βοηθούσε με έναν τρόπο μαγευτικό. Πολλές φορές βρεθήκαμε μπροστά σε ανυπέρβλητες δυσκολίες και τότε, μετά από μια θερμή προσευχή, τα πάντα έβρισκαν την λύση τους με έναν τρόπο που πολλές φορές δεν κατανοούσαμε. Όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαμε, νιώθαμε μια συνεχή χαρά, μια ομορφιά, μια ζεστασιά, μια ευδαιμονία!

Η προσπάθεια δεν έχει τελειώσει, καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν ακόμα, τα οποία θα ολοκληρωθούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο σπόρος που θα βλαστήσει, θα ανθίσει και θα μετατρέψει τον χώρο αυτό σε ένα διαμάντι πολιτισμού και πνευματικής ανέλιξης. Ευχόμαστε από την καρδιά μας, το έργο Του αυτό, να φωτίζει όλους τους συνανθρώπους μας και να καθοδηγεί όλο το κόσμο.

Βιβλιοθήκη1

Βιβλιοθήκη2

Βιβλιοθήκη5

Βιβλιοθήκη4

Βιβλιοθήκη3