Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Εγκαίνια Κέντρου Πρωτοβάθμιας Υγείας σε Χωριό της Νιγηρίας

Εγκαίνια του Κέντρου Πρωτοβάθμιας Υγείας Masamagu

Τοποθεσία: Masamagu, Yangulu Ward, Magama LGA, Niger State, Nigeria

Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι, 28 Νοεμβρίου 2019


Στο πλαίσιο του Προγράμματος για την ανάληψη έργων προς την Κοινότητα, του Διεθνούς Οργανισμού Σάτυα Σάι, ενόψει των 95ων Γενεθλίων του Μπάμπα, ο Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι αποφάσισε την ανακαίνιση ενός Πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας στο απομακρυσμένο χωριό Masamagu, στην Πολιτεία του Νίγηρα, στη Νιγηρία.

Η ανακαίνιση-ανακατασκευή του Κέντρου Δημόσιας Υγείας, χρειάστηκε τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί πλήρως και αποτελείται από αίθουσα τοκετού και αίθουσα παρακολούθησης, δύο θαλάμους γενικής ιατρικής, κουζίνα, γραφείο ιατρών, γραφείο προσωπικού και τουαλέτα. Το Κέντρο Πρωτοβάθμιας Υγείας Masamagu, το οποίο σήμερα ονομάζεται επίσης Κέντρο Υγείας Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα, εξυπηρετεί περίπου 17.000 άτομα.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Εθνικό Συντονιστή, Ελευθέριο Σοφικίτη, και την Αντιπρόεδρο, Ευγενία Λύρα, ταξίδεψε στη Νιγηρία για τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας, που  πραγματοποιήθηκαν στις 28 Νοεμβρίου 2019. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης της πολιτείας του Νίγηρα, τοπικοί αξιωματούχοι και μεγάλο πλήθος χαρούμενων ανθρώπων από το Masamagu και τα κοντινά χωριά. Όλοι εξέφρασαν τη μεγάλη τους χαρά για την ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας, που επιτρέπει την καλή λειτουργία του ξανά.

Ιδιαίτερες στιγμές: Κατά την άφιξη του «κρεβατιού τοκετού», γυναίκες, που είχαν χάσει τις κόρες τους κατά τη διάρκεια του τοκετού, έκαναν προσευχές και χόρευαν όλη τη νύχτα, εκφράζοντας έτσι την ευγνωμοσύνη τους, καθώς τα έγκυα κορίτσια τώρα θα έχουν τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για μια ασφαλέστερη γέννηση.

Ήταν μια αξέχαστη μέρα, γεμάτη με την Αγάπη και τη Χαρά του Σάι.

Ευχαριστούμε Σουάμι!

masamagu1

masamagu5

masamagu6

SSSB clinic

masamagu7