Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Επιστολή του προέδρου του Διεθνούς Οργανισμού Σάτυα Σάι για το Νέο Έτος

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Ομ Σρι Σάι Ραμ!

Ας αγαλλιάσουμε στην αγάπη του Σάι, που συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει τον στόχο της ανθρώπινης ζωής, καθώς και το μονοπάτι της αγάπης για να καθαγιάσουμε τις ζωές μας και να λυτρωθούμε. Ας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας ακολουθώντας τις διδασκαλίες Του και υπηρετώντας Τον με όλη μας την καρδιά, τον νου και τη δύναμή μας. Ας δούμε το νέο έτος σαν μια ακόμη ευκαιρία που μας δίνει ο Κύριος για να ανανεώσουμε τον εστιασμό μας και την υπόσχεσή μας να κάνουμε το έργο Του.

Τούτο το έτος ας προσφέρουμε την ευγνωμοσύνη μας στον Μπαγκαβάν υιοθετώντας τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Να διατηρούμε μια χαρούμενη και θετική στάση σε ό,τι και να μας συμβαίνει, ως πνευματική άσκηση.
  • Να κάνουμε καθημερινά και για 10 λεπτά στο τέλος της ημέρας αυτοέλεγχο με σκοπό να βελτιωθούμε και να αποβάλουμε τα ελαττώματα και τις ατέλειές μας.
  • Να υπηρετούμε καθημερινά τουλάχιστον έναν άνθρωπο ή μια άλλη ύπαρξη με τη σκέψη, τα λόγια και τις  πράξεις μας.

Το μεγαλείο του Κυρίου βιώνεται μέσα από την ανιδιοτελή υπηρεσία που γίνεται από τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Σάτυα Σάι σε περισσότερες από 120 χώρες, όπως καταγράφηκε στην ετήσια αναφορά του Οργανισμού. Κάποια από τα κυριότερα σημεία της είναι τα εξής:

  • Τα μέλη του Οργανισμού Σάτυα Σάι του Νεπάλ έχουν αναλάβει αναρίθμητα έργα ανιδιοτελούς υπηρεσίας, που περιλαμβάνουν κατασκευή σπιτιών, παροχή πόσιμου νερού, εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες στους απόρους. Προσωπικά επισκέφθηκα 17 μέρη στο Νεπάλ μέσα στον Νοέμβριο του 2017 και εμπνεύστηκα από την ανιδιοτελή τους υπηρεσία, την άνευ όρων αγάπη τους  και από τη μεγάλη αφοσίωσή τους στη Θεϊκή Αποστολή.
  • Πολλές δημόσιες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
  • Στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Ιατρικό Συνέδριο Σάτυα Σάι με θέμα την Παγκόσμια Αποστολή Σάτυα Σάι στον τομέα της Υγείας και την Ιδανική Ιατρική Περίθαλψη.
  • Το Διεθνές Πρόγραμμα Ηγεσίας Σάτυα Σάι για νέους, που εγκαινιάστηκε το 2015, εδραιώθηκε ως ετήσιο γεγονός. Μέχρι σήμερα έχουν πάρει πτυχία περισσότεροι από 700 νέοι.
  • Η Οικουμενική Προσευχή Γκάγιατρι ψάλλεται όλο το 24ωρο από πιστούς σε όλον τον κόσμο.

Μεταξύ πολλών νέων πρωτοβουλιών, αναφέρουμε εδώ μερικές:

  • Το Συνέδριο για το περιβάλλον (Sathya Sai Go-Green Conference), το οποίο θα λάβει χώρα στο Πρασάντι Νίλαγιαμ τον Ιούλιο του 2018 και θα εστιαστεί στην προστασία του πλανήτη. Θα είναι βασισμένο στις διδασκαλίες του Σουάμι και θα επισημάνει σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.
  • Υιοθέτηση 95 Κοινοτήτων ανά τον κόσμο και παροχή υπηρεσιών στους απόρους, ως μία ταπεινή προσφορά αγάπης στον Σουάμι για τα 95α Γενέθλιά του, το 2020.

Το 2017 επιτεύχθηκε σημαντική πρόοδος της θεϊκής αποστολής, εξαιτίας της προσφοράς και της σκληρής εργασίας όλων, σε συνδυασμό με την απεριόριστη  Χάρη του Κυρίου.  

Σας ευχόμαστε ευλογημένες και γεμάτες χαρά γιορτές και ένα υπέροχο Νέο Έτος γεμάτο Θεϊκή Ευδαιμονία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους σας για όσα κάνατε και για τη συνεχιζόμενη, γεμάτη αγάπη στήριξη και συμμετοχή σας στον Διεθνή Οργανισμό Σάτυα Σάι.

Ας προσευχηθούμε όλοι μας στον Μπαγκαβάν Σρι Σάτυα Σάι Μπάμπα να μας ευλογήσει με αποφασιστικότητα  και αφοσίωση να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Ίδιο και τη Δημιουργία Του,  ως  μία οικογένεια, με χωρίς όρια αγάπη και αφοσίωση.

Τζέι Σάι Ραμ

Στην υπηρεσία του Σάι με αγάπη

Δρ. Ναρεντρανάτ Ρέντυ

Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πρασάντι

 

Αναφορές:

2016-2017 Annual Report of the SSIO:

http://sathyasai.org/organisation/2017-annual-report

Nepal Humanitarian Relief:

http://sathyasaihumanitarianrelief.org/updates/category/nepal/

Sathya Sai International Medical Conference:

http://sathyasai.org/healthcare/medical-conference-2017-proceedings

Sathya Sai Global Health Mission: 

http://sathyasai.org/healthcare/sathya-sai-global-health-mission-2017

Sathya Sai Youth Leadership Programme:

http://sathyasai.org/ya/ssilp

Global Akhanda Gayatri

http://sathyasai.org/gayatri
http://gayatri.sathyasai.org