Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

29 Μαρτίου 2024

Ο Ιησούς διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι έτρεχαν πίσω από γυάλινες χάντρες, θεωρώντας πως ήταν διαμάντια και προσδίδοντάς τους μεγάλη αξία. Γύρισε τα ιερά προσκυνήματα και ανακάλυψε ότι είχαν γίνει παζάρια όπου διαπραγματεύονταν τη θεία χάρη και την μετέτρεπαν σε εμπόρευμα! Κατηγόρησε το ιερατείο που ανεχόταν και ενθάρρυνε αυτές τις πρακτικές. Έτσι τράβηξε επάνω του την οργή των αρχιερέων. Ξεγέλασαν έναν από τους μαθητές του με 30 αργύρια, ώστε να τον προδώσει και να τον παραδώσει στα χέρια τους. Στους Ρωμαίους ηγεμόνες είπαν ότι ο Ιησούς προσπαθούσε να ανακηρύξει τον εαυτό του Βασιλέα και έτσι θα μπορούσε να τιμωρηθεί για προδοσία. Η επιμονή τους έκανε τον Κυβερνήτη να διατάξει τη σταύρωσή του. Όταν του κάρφωσαν τα καρφιά για να τον κρεμάσουν στον Σταυρό, ο Ιησούς άκουσε τη φωνή του Πατέρα να λέει: «Η ζωή είναι μία, αγαπημένε μου Γιε. Να έχεις όμοια στάση προς όλους» και παρακάλεσε να συγχωρεθούν όσοι τον σταύρωσαν, γιατί δεν ήξεραν τι έκαναν! Ο Ιησούς θυσίασε τον εαυτό του στο σταυρό για χάρη ολόκληρης της ανθρωπότητας!

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1978