Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

24 Απριλίου 2024

Η βούλησή Μου πρέπει να γίνει πράξη. Αυτό που σχεδιάζω πρέπει να επιτύχει. Είμαι η Αλήθεια, και η Αλήθεια δεν χρειάζεται να διστάζει, να φοβάται ή να λυγίζει. Η προσπάθεια είναι περιττή για μένα. Διότι, η χάρη Μου είναι πάντα διαθέσιμη στους πιστούς που έχουν σταθερή αγάπη και πίστη. Επειδή κινούμαι ελεύθερα μεταξύ όλων, μιλώντας και τραγουδώντας, ακόμη και οι διανοούμενοι δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την αλήθεια Μου, τη δύναμή Μου, τη δόξα Μου ή το πραγματικό μου καθήκον ως Αβατάρ.

Μπορώ να λύσω οποιοδήποτε πρόβλημα όσο περίπλοκο κι αν είναι. Είμαι πέρα από την εμβέλεια της πιο εντατικής έρευνας και της πιο σχολαστικής μέτρησης. Μόνο εκείνοι που έχουν αναγνωρίσει και έχουν βιώσει την αγάπη Μου μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν μια αναλαμπή της πραγματικότητάς Μου. Γιατί, το μονοπάτι της αγάπης είναι ο βασιλικός δρόμος που οδηγεί την ανθρωπότητα σε Εμένα.

Μην επιχειρήσετε να Με γνωρίσετε μέσα από τα εξωτερικά σας μάτια. Όταν πηγαίνετε σε έναν ναό και στέκεστε μπροστά στην εικόνα του Θεού, προσεύχεστε με κλειστά μάτια, έτσι δεν είναι; Γιατί; Γιατί νιώθετε ότι μόνο τα εσωτερικά μάτια της σοφίας μπορούν να σας Τον αποκαλύψουν. Επομένως, μη ζητάτε από Εμένα ασήμαντα υλικά πράγματα, αλλά λαχταρήστε για Μένα, και θα ανταμειφθείτε.

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 19 Ιουνίου 1974

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

Ευρωπαϊκές Ανοιξιάτικες Συναντήσεις Τέχνης και Γιόγκα, Άνοιξη 2024

2023-03-10 20:17:53

Σάι Πρέμα, 16-24 Απριλίου για το SairArt Retreat 2024 & 27 Απριλίου - 6 Μαΐου 2024 για το 9th Sai Yoga Retreat
Διαβάστε περισσότερα