Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

 • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
  Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
  τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
  Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

 •  
  Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
  Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
  Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
  Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

8 Δεκεμβρίου 2016

Οπουδήποτε και αν ζείτε, η ζωή σας πρέπει να χαρακτηρίζεται από πειθαρχία και ηθική συμπεριφορά. Να ζείτε σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές της συνείδησής σας. Οι δραστηριότητές σας και οι πράξεις σας πρέπει να είναι πάντα ίδιες, είτε σας παρατηρούν είτε όχι, είτε είστε με άλλους είτε ολομόναχοι. Μολονότι είναι δύσκολο να επιβληθείτε στον νου σας, μπορείτε ωστόσο να τον κατευθύνετε σωστά. Όταν έναν νου βυθισμένο στα του εξωτερικού κόσμου, τον κατευθύνετε προς τον Θεό, αυξάνεται η ηθική του δύναμη. Ο νους που είναι βυθισμένος στα εγκόσμια ζητήματα σας κάνει έναν φυλακισμένο του εξωτερικού κόσμου, ενώ ένας νους βυθισμένος στον Θεό, σας ελευθερώνει. Η καρδιά σας είναι σαν μία κλειδαριά και ο νους σας σαν ένα κλειδί. Όταν στρίβετε το κλειδί προς τα αριστερά, η κλειδαριά κλειδώνει, ενώ όταν το στρίβετε προς τα δεξιά, ξεκλειδώνει – αυτό που κάνει την διαφορά, είναι το προς τα πού θα στρίψετε το κλειδί! Επομένως, το κλειδί είτε για την αιχμαλωσία σας στα εγκόσμια, είτε για την λύτρωσή σας, είναι μόνο ο νους σας. Ρωτάτε: τι είναι η λύτρωση (μόκσα); Δεν είναι ένα άνετο δωμάτιο με κλιματισμό, είναι όμως μία ψυχική κατάσταση απαλλαγμένη από την ψευδαίσθηση των εγκοσμίων.

-        Μπάμπα, από το βιβλίο «Summer Roses on Blue Mountains 1996», Κεφ.1.

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Bliss is My Food

Bliss is My Food

2016-11-28 18:20:20

Δείτε τη νέα ιστοσελίδα του Διεθνούς Οργανισμού με συνταγές για την προετοιμασία γευστικών χορτοφαγικών γευμάτων
Διαβάστε περισσότερα
Αιμοδοσία εν όψει των 91ων Γενεθλίων του Μπαγκαβάν

Αιμοδοσία εν όψει των 91ων Γενεθλίων του Μπαγκαβάν

2016-11-18 00:26:48

Αιμοδοσία εν όψει των 91ων Γενεθλίων του Μπαγκαβάν. Σάββατο 19 Νοεμβρίου και Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Διαβάστε περισσότερα
Οι Ανθρώπινες Αξίες στη ζωή μας - Γνώθι σαυτόν

Οι Ανθρώπινες Αξίες στη ζωή μας - Γνώθι σαυτόν

2016-11-14 12:53:08

Σάι Πρέμα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Ημερίδα με θέμα την "ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ" ή άλλως στο "ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ"
Διαβάστε περισσότερα