Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

 • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

 • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
  Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
  τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
  Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

 •  
  Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
  Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
  Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
  Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

27 Σεπτεμβρίου 2016

Εάν αναπτύξετε συμπόνια και καλοσύνη, θα σας φαίνεται ότι ο Θεός είναι πολύ κοντά σας. Είτε περνάτε μία φάση πόνου ή ευχαρίστησης, ή θλίψεων και αντιξοοτήτων, σε κάθε μία απ’ αυτές τις καταστάσεις πρέπει να έχετε προετοιμάσει πνευματικά την καρδιά σας με τέτοιον τρόπο, ώστε να είστε σε θέση να λάβετε την Αγάπη του Θεού. Αντιθέτως, αν καλλιεργείτε αρνητικές ιδιότητες, όπως το να επιθυμείτε να κάνετε αμαρτωλές πράξεις, ή ν’ ακούτε πράγματα που δεν είναι σωστό ν’ ακούει κανείς, ή να πληγώσετε και να βλάψετε συνανθρώπους σας, τότε η δικαιοσύνη, η καλοσύνη και η τιμιότητα ούτε καν θα σας πλησιάσουν στη ζωή σας. Γι’ αυτό, πρέπει ν’ αναπτύξετε αγιασμένες ιδιότητες χαρακτήρα. Οι αδελφοί Πάνταβας ήταν τόσο ευλαβείς, ανώτεροι και ευγενείς άνθρωποι, που τους δόθηκε η χάρη ν’ απολαμβάνουν την εγγύτητα του Θεού. Για τους Πάνταβας, ο Κρίσνα ήταν η ζωοποιός αναπνοή τους και για τον Κρίσνα οι Πάνταβας ήταν σαν το ίδιο του το σώμα. Οι Πάνταβας ούτε μία στιγμή της ζωής τους δεν αισθάνθηκαν ότι ο Κρίσνα δεν ήταν στο πλευρό τους. Οτιδήποτε έκαναν, το επιτύγχαναν χάρη στην ενθάρρυνση και την εσωτερική δύναμη που αισθάνονταν ότι λάμβαναν από τον Κρίσνα.

-        Μπάμπα, από το βιβλίο «Summer Roses on Blue Mountains 1976», Κεφ. 12.

Νέα & Ανακοινώσεις

Αρχείο Νέων & Ανακοινώσεων
Οι Ανθρώπινες Αξίες στη Ζωή μας

Οι Ανθρώπινες Αξίες στη Ζωή μας

2016-09-15 14:59:05

Σάι Πρέμα, Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016. Ημερίδα με θέμα "Τροφή του σώματος, του νου, του πνεύματος".
Διαβάστε περισσότερα
Γκούρου Πούρνιμα 2016 - Ομιλία του Εθνικού Συντονιστή της Ελλάδος

Γκούρου Πούρνιμα 2016 - Ομιλία του Εθνικού Συντονιστή της Ελλάδος

2016-08-01 21:08:06

Ομιλία που έγινε το απόγευμα της 19ης Ιουλίου 2016, Ημέρα του Πνευματικού Διδασκάλου -Γκούρου Πούρνιμα-, στο Πρασάντι Νίλαγιαμ.
Διαβάστε περισσότερα
Ευρωπαϊκή Πνευματική Κατασκήνωση

Ευρωπαϊκή Πνευματική Κατασκήνωση

2016-08-16 16:42:50

Σάι Πρέμα, 29 Ιουλίου - 7 Αυγούστου 2016
Διαβάστε περισσότερα