Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Δεν ήρθα να μιλήσω για μια συγκεκριμένη θρησκεία. Ήρθα να σας μιλήσω για την οικουμενική αρχή της Αγάπης, τον δρόμο της Αγάπης, το καθήκον της Αγάπης. Ήρθα για ν` ανάψω τον λύχνο της Αγάπης στις καρδιές σας, να δω ότι λάμπει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερο φως.

  • Ο κύριος σκοπός του Οργανισμού Σάτυα Σάι είναι να βοηθήσει τον άνθρωπο να αναγνωρίσει την πραγματική του φύση, που είναι θεϊκή.

  • Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο χαρακτήρας.
    Πραγματικός άνθρωπος είναι αυτός που εφαρμόζει
    τις πέντε ανθρώπινες αξίες:
    Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αγάπη, Ειρήνη και Μή-βία.

  •  
    Υπάρχει μόνο μια φυλή, η φυλή της ανθρωπότητας.
    Υπάρχει μόνο μία γλώσσα, η γλώσσα της καρδιάς.
    Υπάρχει μόνο μία θρησκεία, η θρησκεία της αγάπης.
    Υπάρχει μόνο ένας Θεός και είναι πανταχού Παρών.

Η Σκέψη της Ημέρας

Σκέψεις προηγούμενων ημερών

28 Μαρτίου 2024

Όταν το Όνομα προφέρεται από τη γλώσσα και η εικόνα λατρεύεται από τον νου, αυτά δεν πρέπει να υποβαθμίζονται και να καταλήγουν μια μηχανική ρουτίνα. Η έννοια του Ονόματος και το περιεχόμενο της Μορφής πρέπει, ταυτόχρονα, να εμπνέουν και να φωτίζουν τη συνείδηση. Αποδράστε από τη ρουτίνα. Εμπλακείτε στη στάση της λατρείας βαθιά και ειλικρινά. Αυτός είναι ο τρόπος για να κερδίσετε ειρήνη και ικανοποίηση  στα οποία πρέπει να αφιερωθεί και να κατευθύνεται όλη η ανθρώπινη δραστηριότητα. Φυτεύοντας ένα δενδρύλλιο βαμβακιού, πώς μπορείτε να ελπίζετε ότι θα πάρετε καρπούς μάνγκο; Πράξτε το τώρα! Αυτός είναι ο επείγων  χαρακτήρας αυτού του προβλήματος όλων των προβλημάτων, της απόκτησης της ειρήνης και της ικανοποίησης. Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι τώρα, δεν μπορείτε να έχετε τα γεύματά σας αύριο. Δεν τρώτε το γεύμα σας τώρα, φοβούμενοι ότι αύριο θα πεινάσετε. Να τρώτε όταν πεινάτε - όχι πριν ή μετά. Επιδιώξτε τώρα, λατρέψτε τώρα, φέρετε εις πέρας όλα όσα στοχεύετε τώρα!

- Μπάμπα, από ομιλία που δόθηκε στις 5 Μαρτίου 1968