Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Serve the Planet

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, οι εθελοντές του Ελληνικού Οργανισμού Σάτυα Σάι οργάνωσαν μια σειρά από εκδηλώσεις με κύριο θέμα τη σίτιση των απόρων. Οι εκδηλώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος Serve The Planet που έλαβε χώρα σε όλες τις χώρες του κόσμου, όπου δραστηριοποιείται ο Οργανισμός Σάτυα Σάι.

Η μεγαλύτερη από αυτές τις εκδηλώσεις έγινε στο Πέραμα, για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της περιοχής. Οι εθελοντές ήρθαν από νωρίς το πρωί και διαμόρφωσαν κατάλληλα τον εσωτερικό και προαύλιο χώρο, όπου έγινε αργότερα η γιορτή.

PDF

Συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εθελοντές, και ο καθένας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή της γιορτής.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα, που με αγάπη είχε ετοιμαστεί από τους εθελοντές. Στη συνέχεια, υπήρχε διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους. Για τους ενήλικες υπήρχε DJ, αλλά και ζωντανή ορχήστρα που έπαιζε τραγούδια και τους παράσυρε σε μια διάθεση χορού και κεφιού.

Τα παιδιά ψυχαγωγήθηκαν από έναν κλόουν που τους χαροποίησε με την τέχνη του και τους πρόσφερε διάφορα δώρα, όπως παιχνίδια και μπαλόνια. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και χαρούμενα παιδικά γέλια γέμισαν τον χώρο.

Πέραμα: Το σερβίρισμα έχει αρχίσει

Όλη η ημέρα πλημμύρισε με αγάπη την ψυχή μας γιατί είδαμε πως η προσπάθεια να τους προσφέρουμε υποστήριξη και μια δυνατότητα διαφυγής από τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, στέφθηκε με επιτυχία. Τα καταφέραμε, δημιουργώντας όλοι μαζί μια αλυσίδα αγάπης.

Στο τέλος προσφέρθηκαν σε όλες τις οικογένειες σακούλες με ξηρά τροφή και φρούτα, οι οποίες είχαν ετοιμαστεί από τις προηγούμενες μέρες. Συνολικά δόθηκαν περισσότερες από 45 σακούλες σε ισάριθμες οικογένειες.

Πέραμα: Ο κλόουν ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μικρούς και για μεγάλους

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο παιδίατρος είχε την ευκαιρία να εξετάσει αρκετά από τα παιδιά που είχαν έλθει στην εκδήλωση. Μετά το τέλος της γιορτής, τα χαμογελαστά πρόσωπα των ανθρώπων μας αποζημίωσαν, και την κούραση της ημέρας αντικατέστησε η ηθική ικανοποίηση και η γαλήνη.

Στην Αθήνα, εθελοντές από μια άλλη ομάδα έκαναν μια γιορτή για τις οικογένειες που βοηθούν. Η γιορτή ήταν πολύ ωραία, όλοι απόλαυσαν το καλομαγειρεμένο φαγητό που προσφέρθηκε με πολλή αγάπη, και στο τέλος τα παιδιά τραγούδησαν και έπαιξαν παιχνίδια Ανθρωπίνων Αξιών. Χάρηκαν όλοι και πιο πολύ οι εθελοντές.

Αθήνα: Μετά το φαγητό, τα παιδιά έπαιξαν παιχνίδια Ανθρωπίνων Αξιών

Στη Θεσσαλονίκη, οι εκδηλώσεις κράτησαν 2 μέρες! Στις 19/10, περίπου 50 εθελοντές ετοίμασαν 80 γεύματα, τα οποία μοιράστηκαν στους αστέγους της Θεσσαλονίκης, μαζί με ρούχα και κουβέρτες. Σακούλες με ξηρά τροφή, ρούχα, κουβέρτες και παπούτσια, δόθηκαν σε 10 οικογένειες. Επιπλέον, μαγειρεμένη τροφή (ψωμί, πίτες, κέικ, κλπ) προσφέρθηκε σε 123 άτομα, στα οποία ήδη γίνονται επισκέψεις εδώ και ένα χρόνο.

Θεσσαλονίκη: Τα τρόφιμα είναι έτοιμα για διανομή…

Στις 20/10, 12 εθελοντές από την ίδια ομάδα, επισκέφθηκαν το χωριό Ηλιόπετρα της Ξάνθης, όπου παρέδωσαν στο σχολείο της περιοχής ένα φορτηγό με ρούχα, κουβέρτες και παιχνίδια, για να μοιραστούν στα παιδιά από τους δασκάλους. Σε 2 πολυμελείς οικογένειες του χωριού, που οι περισσότεροι κοιμόντουσαν στο πάτωμα, δόθηκαν 6 κρεβάτια, 12 στρώματα, 10 κουβέρτες, 5 κούτες με τρόφιμα, 5 κούτες με ρούχα και μια κούνια. Σε ένα παιδί του χωριού, με ειδικές ανάγκες, δόθηκε ένα αναπηρικό καροτσάκι από τους Γιατρούς Καρδιάς.

Για τους εθελοντές που συμμετείχαν στη διήμερη αυτή εκδήλωση, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, γεμάτη από την αγάπη και τη χάρη του Μπαγκαβάν.

Την ίδια ημέρα, 20/10, άλλοι εθελοντές στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν τους τροφίμους τού Ειδικού Ψυχιατρικού Νοσοκομείου. Τους πρόσφεραν γλυκά και τους έκαναν συντροφιά, βιώνοντας έτσι τη χαρά της από καρδιάς προσφοράς.

Θεσσαλονίκη: Επίσκεψη στο Δημόσιο Ψυχιατρείο

Την ίδια ημέρα, τα μέλη του Οργανισμού της Πάτρας οργάνωσαν μια εκδήλωση, με φαγητό, τραγούδι και χορό, στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία. Συμμετείχαν 6 εθελοντές, μεταξύ των οποίων 2 μουσικοί. Οι εθελοντές είχαν στολίσει την αίθουσα από το πρωί, με αποφθέγματα από τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού και του Σάι Μπάμπα και είχαν ετοιμάσει νόστιμα σπιτικά εδέσματα. Συνολικά, προσφέρθηκε φαγητό σε 25 άτομα. Η επίσκεψη κράτησε από τις 11:00 μέχρι τις 13:00. Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, κατά την οποία οι εθελοντές έδωσαν αγάπη και πήραν χαρά. -

Πάτρα: Στιγμιότυπο από το μουσικό κομμάτι της εκδήλωσης

PDF Στις 20 Οκτωβρίου έγιναν εκδηλώσεις ανιδιοτελούς υπηρεσίας σε όλες τις χώρες που υπάρχει Οργανισμός Σάτυα Σάι. Εδώ, μπορεί κανείς να δει τις εκδηλώσεις που έγιναν σε όλες τις χώρες της Ζώνης 6, στην οποία ανήκει η χώρα μας.

Η ανιδιοτελής υπηρεσία είναι το πρώτο βήμα στο πνευματικό μονοπάτι. Η ουσία της προσφοράς υπηρεσίας είναι να δεις τον καθένα σαν τον εαυτό σου και τον εαυτό σου μέσα στον καθένα. Μην πιστεύεις πως μέσα από την προσφορά υπηρεσίας θα αλλάξεις τον κόσμο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αυτό όμως δεν έχει σημασία. Η πραγματική αξία της υπηρεσίας, το πιο εμφανές της αποτέλεσμα είναι η δική σου μεταμόρφωση. Πρόσφερε υπηρεσία σαν πνευματική πειθαρχία κι αυτό θα σου χαρίσει σεμνότητα και ευτυχία.

- Μπάμπα