Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Διαλογισμός στο Φως

Ο Μπάμπα μας υπενθυμίζει να προσευχόμαστε και να διαλογιζόμαστε κάθε μέρα. Μάλιστα για το διαλογισμό μας προτείνει το διαλογισμό στο φως:

«Ανάψτε ένα κερί μπροστά σας... Καθίστε μπροστά στη φλόγα κρατώντας τον κορμό σας σε ορθή στάση. Κοιτάξτε τη φλόγα χωρίς να κουνιέστε και κλείστε τα μάτια προσπαθώντας να τη νιώσετε μέσα σας, ανάμεσα στα φρύδια. Από κει, αφήστε τη να κατέβει στο λωτό της καρδιάς σας, φωτίζοντας ό,τι βρίσκεται στο πέρασμά της.

Όταν η φλόγα μπει μέσα στην καρδιά, στο κέντρο του στήθους, φανταστείτε τα πέταλα του άνθους του λωτού ν’ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο, λούζοντας με Φως κάθε σκέψη, συναίσθημα, συγκίνηση, παρόρμηση και εξαφανίζοντας κάθε σκοτάδι. Από δω και πέρα δεν υπάρχει καμιά θέση για το σκοτάδι, το οποίο δεν μπορεί παρά να δραπετεύσει μπροστά στο Φως.

Φανταστείτε το Φως να διευρύνεται και να γίνεται όλο και πιο έντονο. Να διεισδύει σε όλα τα όργανα του σώματος, τα οποία δεν μπορούν πια να συμμετέχουν σε πράξεις κακές ή αμφίβολες. Νιώστε ότι όλα τα όργανα του σώματός σας είναι εργαλεία Φωτός και Αγάπης. Στη συνέχεια, το Φως φτάνει στη γλώσσα εξαφανίζοντας το ψέμα, τη συκοφαντία, την υπερηφάνεια και την κακία. Η φλόγα ανεβαίνει και φθάνει στα μάτια και στ’ αυτιά. Όλες οι κακές επιθυμίες που τα μολύνουν έχουν τώρα διαλυθεί από το ακτινοβόλο Φως της Γνώσης και της Αρετής. Τα μάτια σας βλέπουν πάντα το καλό. Τα αυτιά σας δεν ακούν πια δηλητηριώδη λόγια, αλλά ακούνε μόνο το καλό. Γεμίστε το κεφάλι σας με Φως. Όλες οι αρνητικές και κακές σκέψεις θα εξαφανιστούν, γιατί είναι κάτοικοι του σκότους. Φανταστείτε ότι το Φως γίνεται όλο και πιο έντονο μέσα σας και αυτό θα γίνει πραγματικότητα. Αφήστε το να βγει έξω από σας, περιβάλλοντάς σας με τη λαμπρότητα της Αγάπης. Αφήστε το να εξαπλωθεί όλο και πιο πολύ, αγκαλιάζοντας την οικογένειά σας, αυτούς που σας αγαπάνε, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας αλλά καιτους ξένους, τους αντιπάλους σας, τους εχθρούς σας κι όλες τις ανθρώπινες υπάρξεις παντού στον Κόσμο, σ’ όλη την Πλάση.

Κάντε το αυτό κάθε μέρα, χωρίς διακοπή, και για όσο χρόνο σας ευχαριστεί. Κάντε το με ειλικρίνεια και συστηματικά και θα ‘ρθει κάποτε η στιγμή που δεν θα ’χετε πια ούτε αρνητικές σκέψεις, ούτε διάθεση να διαβάζετε κακά βιβλία, ούτε να τρώτε και να πίνετε επιβλαβείς τροφές. Δεν θα μπορείτε πια να έχετε οποιαδήποτε σχέση με πράγματα άσχημα και ποταπά. Δεν θα υποφέρετε πια από αισθήματα ταπείνωσης και αδικίας. Δεν θα μπορείτε πια ούτε να κάνετε ούτε καν νασκέφτεστε το κακό. Θα έχετε φτάσει στο Βασίλειο του Θεού, στην Ειρήνη, που είναι πέρα από κάθε κατανόηση.

Μείνετε σ’ αυτή την εκστατική κατάσταση, βλέποντας παντού το Φως και όλους μέσα στο Φως. Αν έχετε την συνήθεια να λατρεύετε το Θεό με κάποια Μορφή, οραματιστείτε αυτή τη Θεϊκή Μορφή μέσα σ’ αυτό το Φως, γιατί το Φως είναι Θεός και ο Θεός είναι Φως. Όταν το Φως συναντάει το Φως, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά Φως. Δεν υπάρχει όριο ανάμεσα στο Φως σας και στο Φως Του, εφόσον και τα δυο είναι Ένα.»

Αποσπάσματα από την ομιλία του Μπάμπα στις 8/7/1968