Ελληνικός Οργανισμός Σάτυα Σάι
Ζώνη 6, Νότια Ευρώπη, Περιοχή 6.2

Hμέρα αναγγελίας του Αβατάρ 2017 - Μήνυμα Προέδρου SSIO

Επιστολή του προέδρου του διεθνούς οργανισμού Sathya Sai (SSIO) στα πλαίσια εορτασμού της ημέρας αναγγελίας του Αβατάρ.

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
 
Ομ Σρι Σαι Ραμ.
 
Κάθε χρόνο ο παγκόσμιος οργανισμός Σάτυα Σάι (SSIO) γιορτάζει την Ημέρα  της Διακήρυξης του Αβατάρ στις 20 Οκτωβρίου με ένα παγκόσμιο πρόγραμμα υπηρεσίας, που φέρει τον τίτλο «Υπηρετήστε τον Πλανήτη» (Protect the Planet). Φέτος το θέμα που επέλεξε ο τομέας Νέων του Οργανισμού, που ηγείται του προγράμματος, είναι το «Προστατέψτε τον Πλανήτη». Θα επικεντρωθούμε στη φροντίδα του περιβάλλοντος μέσα από το πρίσμα των διδασκαλιών  του Σάτυα Σάι Μπάμπα σχετικά με το όριο στις επιθυμίες. Οι τομείς στους οποίους έχει δοθεί έμφαση κατά την εφαρμογή αυτού του προγράμματος είναι τρεις: 
  1. μείωση / εξάλειψη της χρήσης του πλαστικού,  
  2. εξοικονόμηση νερού και
  3. κατανάλωση θρεπτικών τροφών που συντελούν στην υγιή και ισορροπημένη ανάπτυξη σώματος και ψυχής.

Πλούσιο υλικό για τα παραπάνω θέματα, ιδέες για κύκλους μελέτης, πρακτικές συμβουλές και οδηγίες για την εφαρμογή σχετικών δράσεων μπορούν να βρεθούν στους συνδέσμους, google.com/open? id=0B3ps_kx_ RIrASTR3ZXlyTU44Q3M και  www.sathyasai.org/ya/serve-the-planet

Ενθαρρύνουμε επίσης όλα τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα Ανθρωπίνων Αξιών, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Η.Ε.L.P. (Heal the Environment, Love the Planet - Θεράπευσε το Περιβάλλον, Αγάπα τον Πλανήτη), για το οποίο η ημερομηνία υποβολής έχει παραταθεί έως τις 23 Νοεμβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://sathyasai.org/ya/serve-the-planet-2017/sse-help
 
Ο Σάτυα Σάι Μπάμπα λέει: 
"Σήμερα η φύση έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό και ως εκ τούτου, ο άνθρωπος είναι γεμάτος ανασφάλεια.Ο πλανήτης έχει χάσει την οικολογική του ισορροπία, καθώς ο άνθρωπος, από υπέρμετρο εγωισμό, ληστεύει από τη μητέρα Γη τους πόρους της, όπως άνθρακα, πετρέλαιο, σίδηρο κλπ. Ως αποτέλεσμα έχουμε σεισμούς, πλημμύρες και άλλες  φυσικές καταστροφές. Η ζωή του ανθρώπου μπορεί να εκπληρωθεί μόνο όταν διατηρηθεί η οικολογική ισορροπία. Η ισορροπία στην ανθρώπινη ζωή και η ισορροπία στη φύση είναι απολύτως αλληλένδετες.
Στα πλαίσια εορτασμού της Ημέρας της Διακήρυξης του Αβατάρ, παροτρύνουμε επίσης τα μέλη του Διεθνούς Οργανισμού Σάτυα Σάι  να συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσευχή AkhandaGayatri, δηλαδή στην επανάληψη της προσευχής Γκάγιατρι καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, σε όλο τον κόσμο. Για να συμμετάσχετε μπορείτε να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα  http://gayatri.sathyasai.org/ που αναλύει την έννοια της προσευχής Γκάγιατρι και τα μεγάλα πνευματικά οφέλη της. Ο ιστότοπος σας επιτρέπει να δηλώσετε πότε μέσα στη μέρα θέλετε να την επαναλαμβάνετε.
 
 
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευγενική υπηρεσία αγάπης.
 
Τζέι Σάι Ραμ. 
Στην  Υπηρεσία του Σάι με Αγάπη, 
 
Narendranath Reddy, M.D. 
Πρόεδρος, Συμβούλιο Πρασάντι
Διεθνής Οργανισμός Sathya Sai